foto: AP/Scanpix
VIDEO: Merzļikins NHL spēlē gūst savainojumu; Korpisalo atgriežas laukumā ar uzvaru
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins pēc savainojuma gūšanas.
Hokejs
2020. gada 25. februāris, 08:27

VIDEO: Merzļikins NHL spēlē gūst savainojumu; Korpisalo atgriežas laukumā ar uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien guva savainojumu otrajā periodā, taču Kolumbusas "Blue Jackets" komanda svinēja uzvaru pagarinājumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kolumbusas komanda savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica bez Rūdolfa Balcera spēlējošo Otavas "Senators".

"Blue Jackets" pārtrauca astoņu zaudējumu pēc kārtas sēriju, kurā piecreiz nācās piekāpties pagarinājumā vai pēcspēles metienos.

Merzļikins šajā mačā atvairīja divus no 18 pretinieku mestajām ripām, pēc tam vārtos stājoties Jonasam Korpisalo, kurš tika galā ar 14 no 15 pretinieku metieniem. Korpisalo sezonas sākumā spēlēja ļoti sekmīgi un bija Kolumbusas pamatvārtsargs, tomēr viņš savainojuma dēļ laukumā nebija devies kopš 29. decembra.

Savainojumu Merzļikins guva astoņas minūtes un 44 sekundes pirms otrā pārtraukuma pēc sadursmes ar viesu uzbrucēju Antonī Diklēru. Par savainojuma smaguma pakāpi pagaidām ziņots netiek.

Latvijas vārtsargs savā NHL debijā piedalījies 32 spēlēs, kurā vidēji ielaidis 2,39 ripas un atvairījis 92,2% metienu. Viņš svinējis 12 uzvaras, piecos mačos paliekot "sausā".

Mājiniekiem divas iemestas ripas Niks Folino kontā, divas rezultatīvas piespēles Būnam Dženeram, bet izšķirošo "golu" 25 sekundes līdz pagarinājuma beigām iemeta Ēmils Bemstrems.

Viesu rindās divi vārti Konora Brauna rēķinā.

Uzbrucējs Rūdolfs Balcers "Senators" sastāvā nespēlēja, jo Amerikas Hokeja līgā turpina pārstāvēt Belevilas "Senators".

Visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Penguins" ar 80 punktiem 61 spēlē ir ceturtā, "Blue Jackets" ar 76 punktiem 64 dueļos ir septītā, "Sabres" ar 66 punktiem 62 cīņās ieņem 12.pozīciju, bet "Senators" ar 54 punktiem 63 mačos ir 15.vietā, apsteidzot tikai Detroitas "Red Wings". "Play-off" zonā gan atrodas tikai "Penguins".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās