foto: REUTERS/SCANPIX
Ostapenko nosauc savu lielāko problēmu, kas viņai liedz parādīt labu sniegumu
"Jo vairāk uzvarēšu, jo ātrāk atgriezīšos savā formā un būs rezultāts," saka Ostapenko.
Citi sporta veidi
2020. gada 13. februāris, 13:46

Ostapenko nosauc savu lielāko problēmu, kas viņai liedz parādīt labu sniegumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Aļonai Ostapenko šobrīd lielākā problēma ir stabilitātes trūkums, intervijā laikrakstam "Sport-Express" uzsver tenisiste.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Ostapenko trešdien Sanktpēterburgas "Premier" turnīra pirmajā kārtā ar 1-6, 2-6 zaudēja Alizē Kornē no Francijas, kura iepriekš pārvarēja kvalifikāciju.

Ranga 40.vietas īpašniecei Ostapenko šis bija pirmais turnīrs pēc pagājušajā nedēļas nogalē notikušā Federāciju kausa kvalifikācijas dueļa, kurā Latvija ar 2-3 piekāpās ASV, pretinieču pārsvaru atzīstot vien izšķirošajā dubultspēlē.

"Godīgi sakot, pēc pārlidojuma neesmu vēl adaptējusies. Nejutos labi, tomēr domāju, ka varēšu demonstrēt savu spēli. Bija grūti, jo ierados gandrīz pirms mača. Zaudējumam ir divi iemesli - ilgais pārlidojums un laika zonu starpība. Tas nogalināja manas iespējas. Centos cīnīties, bet bija ļoti smagi," laikraksta interneta portāls citē Ostapenko teikto.

Pirms tam Federāciju kausa duelī viņa apspēlēja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Sofiju Keninu.

"Austrālijā viņa spēlēja labi, pat vairāk nekā no viņas gaidīja. Neskatoties uz uzvaru, nevarēju parādīt  augstākā līmeņa tenisu, lai gan ticēju savām iespējām. Iespējams, pēc uzvaras "Grand Slam" viņa sāks jaunu posmu savā karjerā, taču tas nenozīmē, ka viņa nav neuzvarama. Paveicās, bet nebija tā pati labākā spēle. Varu labāk," pauž Latvijas pirmā rakete.

Atbildot uz jautājumu, vai viņa gatava piedalīties Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, Ostapenko atbildēja apstiprinoši.

"Protams, mans mērķis ir pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs. Komanda bija tuvu tam, lai apspēlētu ASV. Lai gan rezultāti reizēm nav pārāk labi, tomēr komandā ir izcila atmosfēra. Latviju pārstāvu no 15 gadu vecuma un darīšu visu, lai piedalītos olimpiskajās spēlēs. Tas ir grandiozs notikums. Ceru, ka tajā laikā būšu pašā labākajā formā," stāsta Ostapenko.

Tāpat Federāciju kausā Ostapenko tikās ar titulēto Serēnu Viljamsu, kurai zaudēja setu taibreikos.

"Tas bija īpašs mačs, jo viņa ir mans elks jau kopš bērnības. Tās ir neticamas sajūtas - spēlēt pret tenisisti, kura vērota visu bērnību. Biju ļoti satraukta, taču centos spēlēt pēc iespējas labāk un nezaudēt. Taču arī tajā spēlē viņa bija lieliska - īsta čempione. Šo spēli atcerēšos ilgi," atceras Ostapenko.

2017.gadā Ostapenko triumfēja Francijas atklātajā čempionāta, bet turpmāko sezonu sniegums bijis nestabils, jo uzvaras mijās ar zaudējumu sērijām.

"Mana lielākā problēma ir stabilitātes trūkums. Jo vairāk uzvarēšu, jo ātrāk atgriezīšos savā formā un būs rezultāts. Šobrīd ir smags grafiks - Austrālija, ASV, tagad Sanktpēterburga - daudz tālu pārlidojumu. Turpināšu cīnīties, taču svarīgi ir saglabāt stabilitāti. Man bija laba pirmssezonas sagatavošanās. Trenere ar mani ir apmierināta, bet vajadzīga lielāka spēļu prakse. Es noteikti atgriezīšos. Jūs to vēl redzēsiet," skaidro Ostapenko.

Latvijas tenisiste personīgu iemeslu dēļ sezonu sāka tikai Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā apstājās otrajā kārtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās