foto: ZUMAPRESS.com
Par Bertānu interese bijusi teju katrai "play-off" komandai
Dāvis Bertāns
Basketbols
2020. gada 7. februāris, 17:44

Par Bertānu interese bijusi teju katrai "play-off" komandai

Jauns.lv / LETA

Par latviešu uzbrucēju Dāvi Bertānu kaut kādā mērā interesējusies teju katra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" komanda, atklāja Vašingtonas "Wizards" ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Wizards", kuru pārstāv Bertāns un Anžejs Pasečņiks, ceturtdien iesaistījās trīs komandu maiņas darījumā, kā rezultātā ASV galvaspilsētu pameta viens no līderiem Aizeja Tomass, bet pievienojās Džeroms Robinsons.

Ziemeļamerikas mediji mēļoja, ka kādā maiņas darījumā varētu tikt iesaistīts arī Bertāns, taču "Wizards" par latvieti vēlējusies drafta pirmās kārtas divas izvēles.

"Abi vienojāmies, ka šī situācija ir abpusēji izdevīga. Ja kāds man saka, ka šeit grib atrasties, es to augstu novērtēju. Man ar Dāvi ir lieliskas attiecības. Viņa aģents [Artūrs Kalnītis], Teds Leonsis [kluba īpašnieks], ikviens šajā komandā viņam ir licis saprast: šī ir laba vieta tev un tu mums ļoti daudz dod," Bertāna neaizmainīšu komentēja Šeperds.

"Wizards" ģenerālmenedžeris gan uzsver, ka Bertāna šosezon rādītais sniegums lielākoties ir paša nopelns, nevis komandas paveiktais.

"Viņš pelnīti saņēmis atzinību kā viens no labākajiem metējiem. Šī ir laba sistēma, un viņš to novērtē," pauda Šeperds.

"Wizards" amatpersona neslēpa, ka daudzas komandas šobrīd vēlas rūjienieti redzēt savā sastāvā.

"Nekad nešaubījos, ka vēlamies viņu paturēt. Taču, jo vairāk tu saki, ka vēlies kādu paturēt, jo vairāk komandas negrib tam ticēt. Un viņi turpina zvanīt. Mēs dzirdējām, ka kaut kādā mērā teju jebkurai "play-off" komandai bija interese. Tomēr nedomāju, ka interese bija tik liela, lai tas ietekmētu mūsu lēmumu paturēt viņu komandā," atklāja Šeperds.

Latviešu basketbolists šajā sezonā 40 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 29 minūtes, guvis 15,0 punktus, izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas un veicis 1,8 rezultatīvas piespēles.

Bertāns šajā sezonā no 336 izpildītajiem tālmetieniem realizējis 144 jeb 42,9%, kas līgā dod dalītu astoto vietu.

"Wizards" ar 17 uzvarām 41 duelī Austrumu konferencē ieņem 11.vietu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās