Citi sporta veidi
2020. gada 1. februāris, 17:42

Šorttrekistam Krūzbergam piektā vieta pasaules junioru čempionātā 1500 metros

Jauns.lv / LETA

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs sestdien Itālijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem izcīnīja piekto vietu 1500 metru distancē, bet Reinis Bērziņš finišēja 13.vietā.

1500 metru distances pusfinālā sestdien Roberts Krūzbergs savā slidojumā finišēja pēc divām minūtēm un 19,670 sekundēm un ieņēma otro vietu, par 0,090 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja itāļa Lukas Špehenhauzera un par 12 sekundes tūkstošdaļām apsteidzot nīderlandieti Jensu van Tvotu, iekļūstot A finālā.

Bērziņš savā slidojumā finišēja pēc divām minūtēm un 23,885 sekundēm un ieņēma ceturto vietu. Viņš par 0,722 sekundēm atpalika no otrās vietas, kas garantēja vietu A finālā, nodrošinot vietu B finālā.

B finālā Bērziņš ierindojās sestajā vietā, bet viens sportists tika diskvalificēts, Bērziņam čempionāta kopvērtējumā ieņemot 13.vietu.

A finālā gandrīz visu distanci Krūzbergs pavadīja pēdējā pozīcijā, van Tvotu apsteidzot vien pēdējā aplī. Dienvidkorejietis Jeongmins Lī tika diskvalificēts, un Krūzbergs ieņēma piekto vietu septiņu finālistu vidū. Viņš finišēja pēc divām minūtēm un 32,193 sekundēm. Uzvarēja dienvidkorejietis Taesungs Kims, finišējot pēc divām minūtēm un 31,495 sekundēm. Viņš apsteidza tautieti Hjunjunu Ānu un ķīnieti Tiaņji Džanu. Krūzbergs no trešās vietas atpalika par 0,522 sekundēm.

Jau ziņots, ka piektdien priekšsacīkstēs Bērziņš savā slidojumā uzvarēja, bet Krūzbergs bija otrais, abiem iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tajā Krūzbergs ar divām minūtēm un 17,984 sekundēm uzvarēja savā slidojumā, bet Bērziņš citā slidojumā ar divām minūtēm un 27,075 sekundēm bija otrais.

500 metru priekšsacīkstēs Krūzbergs uzvarēja savā slidojumā, bet Bērziņš piedzīvoja kritienu. Ceturtdaļfinālā Krūzbergs labi startēja, iekārtodamies otrajā vietā, taču divreiz kļūdījās virāžā un pārstāja cīnīties par augstu vietu, finišēdams pēdējais un ļaujot sevi apsteigt arī Kazahstānas sportistam Žoldasam Dinmuhamedam, kurš bija atpalicis iepriekš.

1500 metros sievietēm Anna Jansone finālā par 22.vietu ierindojās ceturtajā vietā, kopvērtējumā ieņemot 25.vietu, bet Alīna Usatova cīņā par 29.vietu ieņēma piekto vietu, kopvērtējumā finišējot 33.vietu 51 sportistes konkurencē.

Latvijas šorttrekisti pirms nedēļas Debrecenā piedalījās Eiropas čempionātā, kur labāko rezultātu sasniedza Krūzbergs, kurš izcīnīja astoto vietu 1000 metru distancē.

Pēc pasaules junioru čempionāta februārī būs divi Pasaules kausa posmi Vācijā un Nīderlandē, bet sezona noslēgsies marta vidū, kad Seulā norisināsies pasaules čempionāts.