foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix
VIDEO: krievu pusaudzes dominē Eiropas čempionātā daiļslidošanā sievietēm
(No kreisās) Anna Ščerbakova, Aļona Kostornaja un Aleksandra Trusova.
Citi sporta veidi
2020. gada 26. janvāris, 09:32

VIDEO: krievu pusaudzes dominē Eiropas čempionātā daiļslidošanā sievietēm

Jauns.lv / LETA

Krievijas duets Viktorija Siņicina un Ņikita Kacalapovs dejās uz ledus un Aļona Kostornaja sieviešu konkurencē sestdien Austrijas pilsētā Grācā uzvarēja Eiropas čempionātā daiļslidošanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sievietēm Kostornaja brīvajā programmā ierindojās otrajā vietā, taču kļuva par čempioni divu priekšnesumu summā, sakrādama 240,81 punktu.

Sieviešu konkurencē Krievijai pilnīgs triumfs, jo arī pārējās medaļas mājās vedīs šīs valsts sportistes. Turklāt ceturtā vieta tik apsteigta par iespaidīgiem vairāk nekā 30 punktiem. Otro vietu izcīnīja Anna Ščerbakova, kura uzvarēja brīvajā slidojumā, taču no čempiones atpalika par 3,05 punktiem.

Trešā ar 225,34 punktiem bija Aleksandra Trusova.

Jau ziņots, ka labāko rezultātu īsajā programmā uzrādīja 16 gadus vecā krieviete Aļona Kostornaja, kura tika pie 84,92 punktiem.

Otrā ar 77,95 punktiem bija gadu jaunākā viņas tautiete Anna Ščerbakova.

Tikmēr trešo vietu ar 74,95 punktiem ieņēma vēl viena krievu piecpadsmitgadniece Aleksandra Trusova.

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja divus kritienus un ka tiesneši viņas sniegumu novērtēja ar 45,09 punktiem.

Latvijas daiļslidotāja ieņēma 30.vietu 37 dalībnieču konkurencē, bet sestdien paredzētajai izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes. Lai Kučvaļska uz ledus kāptu arī sestdien, viņai bija jāuzrāda par 6,68 punktiem labāks rezultāts.

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska piedalījās savā ceturtajā Eiropas čempionātā un pirmajā pēc trīs gadu pārtraukuma. Savu labāko rezultātu viņa sasniedza pirms četriem gadiem, kad izcīnīja ceturto vietu.

Dejās uz ledus uzvaru sestdien izcīnīja krievi Siņicina un Kacalapovs, kuri divu startu summā sakrāja 220,42 punktus. Viņi bija otrie ritma dejā, bet uzvarēja izvēles programmā līdzšinējos Eiropas un pasaules čempionus, kā arī olimpiskos vicečempionus Francijas daiļslidotājus Gabrielu Papadaki un Gijomu Sizeronu apsteidzot par nieka 0,14 punktiem.

Arī trešā vieta tika Krievijas daiļslidotājiem Aleksandrai Stepanovai un Ivanam Bukinam, kuri sakrāja 211,29 punktus un par 6,29 punktiem apsteidza Gignāru un Fabri.

Ceturtdien īsajā programmā jeb ritma dejā pirmie ar 88,78 punktiem bija Papadakis un Sizerons. Viņiem ar tikai 0,05 punktu starpību sekoja krievi - Siņicina un Kacalapovs, bet trešie ar 84,66 punktiem bija Šarlēna Gignāra un Marko Fabri no Itālijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas pāris Aurēlija Ipolito un Džejtī Mičels nopelnīja 45,62 punktus un 27 pāru konkurencē ieņēma pēdējo vietu, izvēles programmai nekvalificējoties.

Jau ziņots, ka vīriešu sacensībās Deniss Vasiļjevs izcīnīja sesto vietu, bet triumfēja divi krievu sportisti Dmitrijs Alijevs un Artūrs Danieljans. Savukārt pāru slidojumā Krievijas sportisti aizņēma visu goda pjedestālu, triumfējot Aleksandrai Boikovai un Dmitrijam Kozlovskim, otrā vieta Jevgēņijai Tarasovai un Vladimiram Morozovam, bet trešie šoreiz Darja Pavļučenko un Deniss Hodīkins.