foto: Edijs Pālens/LETA
Kazakevičs pie Latvijas izlases stūres debitēs spēlē pret Melnkalni
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.
Futbols
2020. gada 22. janvāris, 17:50

Kazakevičs pie Latvijas izlases stūres debitēs spēlē pret Melnkalni

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases jaunais treneris Dainis Kazakevičs savu debiju pie komandas stūres piedzīvos pārbaudes spēlē pret Melnkalni, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pirmdien LFF valde lēma no amata atstādināt līdzšinējo slovēņu speciālistu Slavišu Stojanoviču, viņa vietā stājoties pašmāju speciālists Dainim Kazakevičam

Latvijas nacionālā futbola izlase oficiālajos pavasara izlašu spēļu logos aizvadīs treniņnometni ārzemēs un divas pārbaudes spēles izbraukumā. Vispirms Latvijas valstsvienība 26.martā samēros spēkus ar Melnkalni, bet pēc tam 30. vai 31.martā aizvadīs maču pret Sanmarīno. Tās Latvijas izlasei būs pirmās spēles jaunā galvenā trenera Kazakeviča vadībā.

Uz treniņnometni ārzemēs Latvijas izlase izlidos 23.martā.

Latvieši saņēma vairākus piedāvājums aizvadīt pārbaudes spēles ar citām Eiropas izlasēm, kā arī bija ielūgumi uz Āziju, taču pēc rūpīgas visu priekšlikumu izsvēršanas, novērtējot visus "par" un "pret", izvēle krita par labu mačiem ar Melnkalni (64.vieta FIFA rangā) un Sanmarīno (209.vieta FIFA rangā). Šāds koncepts, ka vienas treniņnometnes laikā ir viena spēle ar spēcīgāku pretinieku un viena pret nomināli vājāku, uzskatāms par optimālu gan komandas attīstības, gan 2020.gada spēļu kalendāra kontekstā.

Jau iepriekš ziņots Baltijas kausa izcīņas spēļu kalendārs jūnijā. Viss Latvijas izlases spēļu kalendārs būs zināms pēc Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas grupu izlozēm marta sākumā.

Ar Melnkalni Latvijas izlase tiktāl spēlēja vienu reizi, piedzīvojot neveiksmi ar 0:2. Savukārt ar Sanmarīno valstsvienība sacentusies četrreiz, gūstot trīs uzvaras un vienu neizšķirtu, kopējai vārtu starpībai esot 6:1.