foto: EPA/Scanpix
Kamaniņu braucējai Zirnei septītā vieta Eiropas čempionātā; brāļiem Šiciem kritiens
Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne.
Citi sporta veidi
2020. gada 18. janvāris, 15:31

Kamaniņu braucējai Zirnei septītā vieta Eiropas čempionātā; brāļiem Šiciem kritiens

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne sestdien Norvēģijā izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) piektais posms, kura ieskaitē sportiste uzrādīja astoto labāko rezultātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaru sacensībās svinēja krieviete Tatjana Ivanova, kura pirmajā braucienā bija trešā, bet otrajā palika nepārspēta, divu braucienu summā izcīnot Eiropas čempiones godu. Viņa otrās vietas ieguvēju Sameru Bričeri no ASV apsteidza par 0,117 sekundēm, bet bronzu ieguva Vācijas sportiste Jūlija Taubica.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola. Caucei un Aparjodei jau bija nodrošināta vieta pamatsacensībās, bet Zirne un Vītola posmam kvalificējās caur Nāciju kausu, kurā izcīnīja attiecīgi pirmo un 13.vietu.

Zirne pirmajā braucienā uzrādīja septīto ātrāko laiku, lai arī trases vidus daļā neizdevās tas "tīrākais" brauciens. Otrajā braucienā viņai devītais ātrākais laiks, kas divu braucienu summā ļāva ieņemt astoto vietu. Trīs pozīcijas zemāk ierindojās Aparjode, kura pirmajā braucienā bija 11., bet otrajā 16.vietā. Cauce ar braucienos uzrādīja attiecīgi 12. un 13.ātrāko laiku, kas divu braucienu summā deva 12.pozīciju.

Tikmēr Vītola pirmajā braucienā sasniedza 19.ātrāko laiku, bet otrajā bija divas vietas zemāk, summā ierindojoties 21.pozīcijā starp 28 sportistēm.

Eiropas čempionāta ieskaitē Zirne izcīnīja septīto vietu, Aparjode ierindojās divas pozīcijas zemāk, bet labāko desmitnieku noslēdza Cauce. Vītola Eiropas čempionātā finišēja 17.vietā.

No Latvijas četrotnes Eiropas čempionātos vislabāk klājies Caucei, kura pirms četriem gadiem Altenbergā kļuva par Vecā kontinenta vicečempioni. Šosezon gan labākus rezultātus rāda Aparjode, kura pirms nedēļas bija piektā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 582 punktiem ir krieviete Tatjana Ivanova, otro vietu ar 550 punktiem ieņem vāciete Jūlija Taubica, bet trešā ar 392 punktiem ir vēl viena krieviete Viktorija Demčenko. Aparjode ar 241 punktiem ir desmitā, Cauce ar 183 punktu ieņem 15.vietu, Zirne ar 162 punktiem ir pozīciju zemāk, bet Vītola ar 41 punktu atrodama 35.vietā.

Savukārt Juris un Andris Šici sestdien Lillehammeres trasē Norvēģijā divniekos otrajā braucienā krita un izcīnīja vien 18.vietu Eiropas čempionāta sacensībās, kas vienlaikus ir Pasaules kausa piektais posms, bet labākais no Latvijas bija divnieks Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kas finišēja 12.vietā.

Eiropas čempionātā uzvarēja un par Pasaules kausa posma uzvarētāju kļuva krievi Aleksandrs Deņisjevs un Vladislavs Antonovs, kuri bija ātrākie abos braucienos, uzrādot laiku minūte un 35,585 sekundes.

Otrie gan abos braucienos, gan summā bija austrieši Tomass Šteis un Lorencs Kollers, kuri atpalika no krieviem par 0,1 sekundi. Trešo vietu izcīnīja uzvarētāju tautieši Vladislavs Južakovs un Konstantīns Koršunovs, kuri no komandasbiedriem atpalika par 0,172 sekundēm.

Labākais no latviešu divniekiem bija Putins/Marcinkēvičs, kas pēc iepriekš Nāciju kausā izcīnītā sudraba pirmajā braucienā finišēja ar desmito labāko laiku, atpaliekot no Krievijas dueta 0,247 sekundes. Otro braucienu viņi veica ar kļūdu trases lejasdaļā un ar 11.rezultātu otrajā braucienā summā ierindojās 12.vietā.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pirmo braucienu veica ar 13.ātrāko laiku 21 ekipāžas konkurencē, no līderiem atpaliekot par 0,329 sekundēm. Arī otrajā braucienā latvieši pieļāva kļūdu, kas ļāva sasniegt 13.rezultātu otrajā braucienā un arī kopvērtējumā finišēt vien 13.vietā gan Eiropas čempionātā, gan Pasaules kausa vērtējumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Andris un Juris Šici pirmajā braucienā no līderiem Deņisjeva un Antonova atpalika par 0,105 sekundēm un ierindojās piektajā vietā. Otrajā braucienā viņi trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un, kaut gan tika atpakaļ kamanās, finišēja vien 20.vietā braucienā, Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā ierindojoties 18.vietā un Pasaules kausa posmā ieņemot 19.vietu.

Izgāšanos piedzīvoja arī Vācijas komanda. Pasaules kausa kopvērtējuma līderi pirms šī posma Tonijs Egerts un Saša Benekens finišēja astotie, vicelīderi Tobiass Vendls un Tobiass Arlts - septītie un Robins Geieke/Dāvids Gamms - desmitie.

Pirms piektā posma kopvērtējuma līderi ir vācieši Egerts/Benekens, kuri iekrājuši 597 punktus, otrie ar 517 punktiem ir viņu tautieši Vendls/Arlts, bet pirmo trijnieku ar 401 punktu noslēdz austrieši Šteis/Kellers. 

Šici ar 341 punktu atkāpušies uz piekto vietu, Gudramovičs/Kalniņš ar 281 punktu ieņem devīto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs ar 182 punktiem noslīdējuši uz 16.pozīciju.

Šici pēdējos divos Eiropas čempionātos bija tikuši pie godalgām, bet kopumā viņiem ir viena sudraba un divas bronzas godalgas. Gudramovičs/Kalniņš tuvu medaļām bija pirms diviem gadiem Siguldā, kur palika ceturtie. 

Gudramovičs/Kalniņš šosezon allaž bija bijuši desmitniekā, bet Šiciem ir nestabilāks sniegums, toties uzvara Sprinta kausā Leikplesidā.

Svētdien būs starts vīriem un komandu stafetei.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Turpinājumā janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.