foto: Ziga Zupan / Sportida/SIPA/Scanpix
Bendikai Rūpoldingā 7,5 kilometru sprintā sezonas labākais rezultāts
23. vieta ir Baibas Bendikas šīs sezonas pagaidām labākais rezultāts.
Citi sporta veidi
2020. gada 15. janvāris, 17:04

Bendikai Rūpoldingā 7,5 kilometru sprintā sezonas labākais rezultāts

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Rūpoldingā Pasaules kausa piektā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās šāva nekļūdīgi, taču slēpošanas distancē zaudēja konkurentēm, ierindojoties 23.vietā, bet Jūlija Matvijenko ieņēma 105.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bendika trasē devās ar 13.numuru un šāva perfekti, taču distancē solis nebija pārāk ātrs, finišējot 23.vietā. Viņa zaudēja uzvarētājai norvēģietei Tirilai Ekhofai minūti un 32 sekundes. Tomēr tā ir Latvijas biatlonistes augstākā vieta šajā Pasaules kausa sacensību sezonā.

Matvijenko startēja ar 71.numuru. Viņa šaušanā guļus kļūdījās vienreiz, stāvus - divas reizes un ieņēma 105.vietu 106 biatlonistu vidū.

Ekhofa svinēja 11.uzvaru karjerā individuālajās disciplīnās, tai skaitā šajā sezonā - jau piekto. Viņa distanci veica 18 minūtēs un 55,5 sekundēs, tāpat kā nākamo četru vietu ieguvējas sašaujot visus 10 mērķus. Otrā, atpaliekot par 29,7 sekundēm, bija zviedriete Hanna Ēberja, trešā ar 36,8 sekunžu atpalicību - itāliete Doroteja Vīrere. Savukārt ceturtajā vietā 50,1 sekundi aiz uzvarētājas finišēja baltkrieviete Hanna Sola, kurai tas bija tikai ceturtais starts Pasaules kausa individuālajās disciplīnās.

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Vācijas trasē Oberhofā, Bendika sprintā ieņēma pieticīgo 72.vietu. Sezonas pirmajās divās sprinta sacensībās viņa finišēja punktos (34. un 36.vieta), bet nākamajos divos palika ārpus pirmā četrdesmitnieka (45. un 72.pozīcija). Savukārt Matvijenko sprintā guvusi 104. un 89.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 390 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, otrā ar 381 punktu ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, bet pirmo trijnieku ar 305 punktiem noslēdz cita norvēģiete IIngrīda Lanmarka Tandrevolla. Bendika ar 39 punktiem ir 48.vietā.

Ceturtdien būs sacensības sprintā vīriešiem, piektdien un sestdien - stafetēs dāmām un kungiem, bet svētdien - iedzīšanā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās