foto: EPA/Scanpix
Medijs: "Wizards" atbrīvojusi vietu Pasečņikam
Basketbols
2020. gada 12. janvāris, 19:23

Medijs: "Wizards" atbrīvojusi vietu Pasečņikam

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" atbrīvojusi vietu sastāvā latviešu centra spēlētājam Anžejam Pasečņikam, ziņo "The Washington Post" žurnāliste Kendese Baknere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija tviterī paziņoja, ka "Wizards" ar Pasečņiku noslēgs pat trīs gadu līgumu. Tiesa, viņš savu tvītu izdzēsa, šo savu soli nekomentējot.

Pasečņikam šobrīd ir divvirzienu līgums, kas paredz, ka kopā ar NBA komandu viņš nevar pavadīt vairāk par 45 dienām sezonā. Pārvēršot to par pilnvērtīgu līgumu, "Wizards" komandai būs jāatbrīvo vieta sastāvā, atsakoties vai aizmainot kādu citu spēlētāju. Kā ziņo Baknere, "Wizards" svētdien atbrīvojusi Kelvinu Andrē Mailsu.

"Wizards" lēmumus jāpieņem līdz 15.janvārim, kas ir pēdējā diena, kad divvirzienu līgumu var pārslēgt par pilnvērtīgu NBA līgumu.

Pasečņiks veiksmīgi debitējis NBA, kur 13 spēlēs vidēji guvis 8,2 punktus un izcīnījis 6,2 atlēkušās bumbas. Cīņā zem groziem viņš ir labākais NBA debitants.

Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā "Wizards" komanda ar 13 uzvarām 38 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Sezonu Pasečņiks uzsāka NBA attīstības līgā jeb G līgā, pārstāvot Vašingtonas "Capital City Go-Go". 24 gadus vecais Pasečņiks 12 spēlēs vidēji mačā guvis 10,5 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un realizējis 60,4% metienu no spēles.

Pasečņiks "Wizards" sastāvā piedalījās NBA Vasaras līgā, kur četrās cīņās caurmērā guva 4,0 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Tāpat viņš laukumā devās vienā pirmssezonas pārbaudes mačā, kurā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Pasečņiks ar "Wizards" oktobra vidū noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņēma minimālo atalgojumu. 

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās