foto: Edijs Pālens/LETA
Kulda pastāsta par nepatīkamo pieredzi saistībā ar "Dinamo"
Pēc uzvaras Rīgā Kulda atzina, ka vienmēr ir interesanti spēlēt pret draugiem.
Hokejs
2020. gada 9. janvāris, 13:42

Kulda pastāsta par nepatīkamo pieredzi saistībā ar "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Artūram Kuldam trešdienas mačs pret Rīgas "Dinamo" bija principiāls, jo bija iespēja spēlēt pret saviem draugiem un bijušajiem komandas biedriem, sarunā atzina Čerepovecas "Severstaļ" latviešu aizsargs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā atzina "Severstaļ" pārākumu.

"Patīkami uzvarēt, jo mums bija ļoti nepieciešami šie divi punkti. Tāpat arī man tas bija principiāls mačs, tā kā esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Vienmēr ir interesanti spēlēt pret draugiem, tāpat šodien klāt bija arī radinieki un draugi, tāpēc var teikt, ka uzvara ir divtik patīkama," stāstīja Kulda, kurš šajā duelī uz ledus pavadītajās 19 minūtēs un 14 sekundēs divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Kulda sezonu uzsāka decembrī, kad aizvadīja sešas spēles "Dinamo" sastāvā, visās piedzīvojot zaudējums. Decembrī abu pušu ceļi šķīrās - klubs ziņoja, ka aizsargam Rīgā bijis pārbaudes laiks, taču Kulda savā paziņojumā sociālajā vietnē "Instagram" to noliedza. Viņš rakstīja, ka ar "Dinamo" nav bijis pārbaudes laika līguma un vienošanās pārtraukta pēc abpusējas vienošanās.

"Nebija patīkami piedzīvot zaudējumus visās spēlēs. Ar "Dinamo" šķīrāmies pēc abpusējas vienošanās. Man nepatika, ka "Dinamo" pasniedza šo informāciju citādāk, nekā bija patiesībā. Pēc tam neesam sazinājušies, jo biju jau citā komandā," komentēja Kulda.

"Severstaļ" ar 41 punktu 46 spēlēs Rietumu konferencē ieņem desmito vietu, no "play-off" zonas atpaliekot par septiņiem punktiem.

"Esam jauna un laba komanda, kas šobrīd demonstrē labu sniegumu. Viss ir mūs rokās. Ticu, ka mēs varam iekļūt izslēgšanas turnīrā," pauda Kulda.

Kulda "Severstaļ" komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, kad 59 spēlēs atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, komandā ir jaunas sejas, taču sistēma un taktika palikusi tāda pati. Patīk piedalīties komandas treniņos un jūtos šeit komfortabli. Pēc līguma parakstīšanas varēju uzreiz iekļauties komandā un zināju, ko no manis gaida laukumā," skaidroja Kulda.

Šogad Latvijas izlasei priekšā divi atbildīgi turnīri - pasaules čempionāts un 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācija.

"Šobrīd vēl par to nedomāju. Kad beigsies sezona, tad arī domāšu par izlases jautājumu," teica Kulda, kurš Latvijai palīdzēja arī pērnā gada čempionātā.

Lai gan sezonu viņš iesāka krietni vēlāk, Kulda labi iegāji spēļu ritmā. "Fiziski nejūtu, ka ilgi neesmu spēlējis. Pirmssezonā pienācīgi gatavojos, tāpēc esmu formā un jūtos labi," atzīmēja aizsargs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kulda šajā sezonā desmit spēlēs atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -6. Abus punktus viņš guvis, spēlējot "Dinamo".