foto: AP/Scanpix
Kurucs un Pasečņiks gūst pa 7 punktiem, "Nets" un "Wizards" atšķirīgas sekmes
Kurucs realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem.
Basketbols
2020. gada 7. janvāris, 07:14

Kurucs un Pasečņiks gūst pa 7 punktiem, "Nets" un "Wizards" atšķirīgas sekmes

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva septiņus punktus Bruklinas "Nets" zaudējumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet Anžejs Pasečņiks ar tikpat punktiem palīdzēja tikt pie uzvaras Vašingtonas "Wizards".

Pārsteidzošu uzvaru savā laukumā izcīnīja bez savainotā Dāvja Bertāna spēlējošā Vašingtonas "Wizards", kas ar 99:94 (26:17, 25:23, 23:32, 25:22) pieveica Austrumu konferences otru spēcīgāko vienību Bostonas "Celtics" .

Ieguldījumu šajā uzvarā sniedza ar Pasečņiks, kurš laukumā pavadīja 22 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pa reizei pārķēra bumbu un bloķēja pretinieku metienu, pieļāva trīs kļūdas un piecreiz pārkāpa noteikumus. Pasečņikam esot laukumā, "Wizards" iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs visu mača dalībnieku vidū.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva Išs Smits, 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džordanam Makrejam, 17 punkti Aizejam Tomasam, 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas - Trojam Braunam junioram.

Viesiem "double-double" Džeilena Brauna izpildījumā - 23 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Titulētā "Celtics" komanda ne reizi mačā tā arī neizvirzījās vadībā, pēdējo reizi neizšķirtu panākot pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē. Savukārt galvaspilsētas vienība tālāk par 11 punktu pārsvaru mača vidū netika, taču ar to pietika uzvarai.

"Nets" viesos ar rezultātu 89:101 (22:20, 17:32, 32:23, 18:26) zaudēja Orlando "Magic".

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Nets" komandā rezultatīvākie bija Džo Hariss un Spensers Dinvidijs, kas katrs guva pa 16 punktiem.

"Magic" vienībā karjeras rezultatīvāko maču aizvadīja Markelle Fulcs, kurš guva 25 punktus.

Vēl vienā cīņā Dalasas "Mavericks", spēlējot bez savainotā Kristapa Porziņģa, savā laukumā ar 118:110 (33:27, 28:28, 27:27, 30:28) apspēlēja Čikāgas "Bulls".

Ar "triple-double" izcēlās Dalasas vienības uzbrukuma līderis Luka Dončičs - 38 punkti, 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Dvaita Pauela kontā, bet 15 punkti Timam Hārdevejam junioram.

Viesiem ar 26 punktiem un deviņām zem groza izcīnītām bumbām izcēlās Lauri Markanens, 20 punkti, septiņas piespēles un piecas atlēkušās bumbas Zekam Lavinam, bet čehs Tomāšs Satoranskis sakrāja "double-double" - 11 punkti un 14 rezultatīvas piespēles, kam viņš pievienoja arī piecas atlēkušās bumbas.

Arī šajā cīņā mājinieki bija vadībā gandrīz visas spēles garumā.

"Mavericks" ar bilanci 23-13 ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, Austrumos "Nets" ar 16 uzvarām 35 spēlēs ieņem astoto vietu, bet "Wizards" ar 12 uzvarām un 24 zaudējumiem ir 12.vietā.

Otrdien "Nets" uzņems Oklahomasitijas "Thunder".