foto: USA Today Sports
Bļugers gūst piektos vārtus sezonā; "Sabres" paliek "sausā" mājās
Teodors Bļugers (#53).
Hokejs
2019. gada 28. decembris, 08:50

Bļugers gūst piektos vārtus sezonā; "Sabres" paliek "sausā" mājās

LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva savus piektos vārtus šajā sezonā, kamēr Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā piedzīvoja "sauso" zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 5:2 (3:1, 2:0, 0:1) uzvarēja Nešvilas "Predators", izcīnot jau astoto panākumu pēdējās desmit spēlēs.

Bļugers laukumā pavadīja 18 minūtes un 45 sekundes, no kurām trīs minūtes nospēlētas mazākumā, bet vēl 20 sekundes vairākumā. Uzbrucējs guva savas komandas trešos jeb uzvaras vārtus.

Tāpat viņš divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, vienreiz zaudēja ripu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Bļugers pēdējās piecās spēlēs atzīmējies ar trim rezultativitātes punktiem (2+1).

Uzvarētājiem vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Jūso Rīkola, bet "Predators" komandā vārtus iemeta Kreigs Smits un Viktors Arvidsons.

Viesiem vadībā izdevās izvirzīties jau spēles trešajā minūtē, bet jau nepilnas trīs minūtes vēlāk Smits panāca 1:1. 15.minūtes sākumā Alekss Galčeņjaks vārtu priekšā bija pirmais pie vārtsarga atsistās ripas, bet 34 sekundes vēlāk, Bļugers līdzīgā manierē guva jau trešo "Penguins" vārtus.

Otrajā periodā pēc Braiena Rasta un Rīkolas metieniem pārsvars pieauga līdz 5:1, bet Arvidsons desmit minūtes līdz mača beigām vienus vārtus atguva, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 5:2.

Citā spēlē "Sabres" mājās ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudēja Bostonas "Bruins".

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, teju trīs minūtes nospēlējot mazākumā. Uzbrucējs arī pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdz ar neitrālu lietderību.

Bostonas komandā divus vārtus guva Patriss Beržerons, bet tikpat rezultatīvas piespēles Deivids Pastrņāks. Savukārt Breds Maršāns iekrāja vēl par vienu piespēli vairāk nekā Pastrņāks.

Jaroslavs Halāks "Bruins" vārtos tika galā ar visiem 26 pretinieku metieniem.

Tikmēr Elvis Merzļikins aizvien bija Kolumbusas "Blue Jackets" komandas rezervē, tai viesos ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piedzīvojot neveiksmi pret Vašingtonas "Capitals".

Vienīgos Kolumbusas vienības vārtus guva Jākobs Lilja. Vašingtonas vienībā Karls Hagelins trešā perioda septītajā minūtē panāca neizšķirtu, bet Tīdžejs Ošī papildlaikā izrāva uzvaru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Merzļikina konkurents Jonas Korpisalo tvēra 34 no 36 pretinieku metieniem, kopumā atvairot 94,4% raidījumu.

Sestdien "Penguins" aizvadīs vēl vienu spēli pret "Predators".