foto: LETA
Bļugeram vārtu guvums "Penguins" uzvarā pār "Kings"
Teodors Bļugers
Hokejs
2019. gada 15. decembris, 10:49

Bļugeram vārtu guvums "Penguins" uzvarā pār "Kings"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva vārtus un tika pie jauna spēles laika rekorda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzēdams Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" savā laukumā ar 5:4 (0:2, 2:0, 2:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār Losandželosas "Kings", izcīnot piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Pirmā perioda otrajā pusē viesiem pa vārtiem guva Ostins Vāgners un Tailers Tofolo, bet spēles otrajā nogrieznī Braiens Rasts ar diviem precīziem metieniem izlīdzināja rezultātu. Trešā perioda desmitajā minūtē Bļugers neitrālajā zonā pie apmales izcīnīja ripu un ievadīja uzbrukumu, kuru pats noslēdza ar vārtu guvumu. Džonatanam Kvikam starp kājsargiem nenofiksējot ripu, Bļugers to ieraidīja tīklā.

Pusotru minūti vēlāk Džeks Džonsons panāca jau 4:2 laukuma saimnieku labā, bet nepilnu piecu minūšu laikā Kails Klifords un Maikls Amadio izlīdzināja rezultātu. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 4:4 un spēle turpinājās pagarinājumā, kurā vārti netika gūti, līdz ar to mača uzvarētāja bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšos" ar 1:0 pārāki bija laukuma saimniekiem, vienīgo metienu trāpot Rastam.

"Šī bija rakstura uzvara. Bijām iedzinējos ar diviem vārtiem un bijām arī vadībā ar diviem vārtiem, taču viņi izlīdzināja rezultātu. Spēles bija kā amerikāņu kalniņi," teica Rasts, kuram šajā mačā bez diviem vārtiem arī viena rezultatīva piespēle un pirmās zvaigznes gods.

Vēl pa trim punktiem ar rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem iekrāja Džeiks Gencels un Kriss Letangs.

Bļugers šajā spēlē uz ledus pavadīja 19 minūtes un sešas sekundes, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Viņš šajā laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja deviņos no 17 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā sezonā 33 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Penguins" ar 42 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Pitsburgas vienība aizvadīs otrdien, kad Kalgari pret vietējo "Flames" uzsāks Rietumkanādas tūri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās