Basketbols
2019. gada 9. decembris, 07:23

Dāvis Bertāns uguņo, trāpot sešus tālmetienus, arī pret spēcīgo Losandželosas "Clippers"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē grozā raidīja sešus tālmetienus un kopumā iekrāja 25 punktus, kas bija labākais sniegums starp Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem, taču viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" mājās ar 119:135 (25:35, 39:30, 29:35, 26:35) piekāpās spēcīgajai Losandželosas "Clippers".

Bertāns laukumā pavadīja 28 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā guva 25 punktus, grozā raidot vienīgo divpunktu metienu, kā arī sešus no 12 trīspunktu metieniem. Tāpat viņš piecas no sešām reizēm bija precīzs uz soda līnijas, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārtvēra bumbu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Wizards" ar latvieti laukumā guva par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvijas basketbolists bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet vismaz 20 punktus viņš šosezon guvis jau astoņas reizes, kas iepriekš karjeras laikā viņam bija izdevies vien trīs reizes. Turklāt decembrī viņš to paveicis jau četras reizes piecos mačos - piektajā no tiem gūstot 19 punktus.

Vēl 22 punktus "Wizards" rindās guva Trojs Brauns juniors, bet par diviem mazāk iemeta Bredlijs Bīls. Uzvarētājiem 34 punktus un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Kavai Lenards, bet Polam Džordžam 27 punkti.

Bertāns savu pirmo tālmetienu grozā raidīja vien pirmās ceturtdaļas pašā izskaņā, bet jau nākamajās 12 minūtēs viņš no tālienes bija precīzs divas reizes, kā arī izcēlās ar divpunktu metienu un trim precīziem "sodiņiem". Nākamās ceturtdaļas vidū viņš realizēja vēl vienu "trejaci", bet īsi pēc tam pārtvēra bumbu un rezultatīvi piespēlēja partnerim Rui Hačimuram. Pirms noslēdzošajām 12 minūtēm viņš vēl reizi bija precīzs no tālienes, bet ceturtajā ceturtdaļā viņš pievienoja vēl piecus punktus, spēli noslēdzot kā "Wizards" rezultatīvākais spēlētājs.

"Wizards" šis bija jau piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, bet nākamais duelis paredzēts otrdien pret Šarlotas "Hornets".

Vašingtonas klubs ar septiņiem panākumiem 22 mačos ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās