foto: AP/Scanpix
Kurucam jauns rezultativitātes rekords attīstības līgā
Basketbolists Rodions Kurucs.
Basketbols
2019. gada 5. decembris, 21:03

Kurucam jauns rezultativitātes rekords attīstības līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības jeb G līgas spēlē guva 18 punktus, kas ir sportista jauns rezultativitātes rekords, palīdzot savai komandai Longailendas "Nets" izcīnīt tikai otro panākumu šosezon.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nets" viesos ar rezultātu 117:114 (39:28, 24:23, 27:27, 27:36) uzvarēja "Raptors 905", svinot savu otro panākumu pirmajās desmit šīs sezonas spēlēs.

Kurucs laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar 18 punktiem, kas basketbolistam ir jauns rezultativitātes rekords G līgā. Cēsnieks šajā spēlē izcēlās ar lielisku precizitāti - grozā raidīti seši no astoņiem divpunktu un divi no trim trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, trīs reizes bloķēja pretinieku metienu, reizi pārtvēra bumbu un iekrāja piecas personīgās piezīmes, pieļaujot četras kļūdas.

"Nets" ar latvieti laukumā ielaida par vienu punktu mazāk nekā iemeta. Kurucs bija savas komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs. Latvijas basketbolists šosezon jau vairākkārt ticis nosūtīts uz attīstības līgu, lai gūtu lielāku spēļu praksi.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Henrijs Elensons, bet mājinieku rindās Džastins Andersons izcēlās ar 38 punktiem.

Abas komandas šosezon novembra pēdējā dienā jau aizvadīja vienu savstarpējo spēli, tajā uzvaru papildlaikā izcīnot "Raptors 905" vienībai. Nākamā spēle "Nets" paredzēta piektdien, kad jātiekas ar Sankruzas "Warriors". Tāpat piektdien laukumā, iespējams, arī dosies Anžejs Pasečņiks un viņa pārstāvētā Vašingtonas "Capital City Go-Go", kas tiksies ar Delavēras "Blue Coats".

Kurucs šajā sezonā laukumā bijis desmit NBA cīņās, kurās vidēji nospēlējis 9,9 minūtes, guvis 2,3 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas. Latvietis pēdējās četrās NBA spēlēs, kurās piedalījies, ne reizi laukumā nav pavadījis vairāk par deviņām minūtēm.