foto: Sintija Zandersone/LETA
Mejerim daudzpusīgs sniegums uzvarētā VTB līgas mačā
Mejeris laukumā pavadīja 27 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva 4 punktus.
Basketbols
2019. gada 3. decembris, 21:33

Mejerim daudzpusīgs sniegums uzvarētā VTB līgas mačā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Mareks Mejeris otrdien izcēlās ar daudzpusīgu sniegumu Vienotās līgas spēlēs, palīdzēdams Permas "Parma" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Permas komanda viesos ar 86:80 (22:21, 14:9, 20:22, 30:28) pārspēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

Mejeris šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā realizēja abus divus divpunktu metienus, bet netrāpīja abus "sodiņus".

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Artjoma Zabelins, bet pretiniekiem 16 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Timam Abromaitim.

"Parma" ar trim uzvarām deviņos mačos ieņem 11.vietu turnīra tabulā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.