foto: AP/Scanpix
"Blue Jackets" galvenais treneris teic atzinīgus vārdus par Merzļikinu
Vārsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2019. gada 18. novembris, 18:42

"Blue Jackets" galvenais treneris teic atzinīgus vārdus par Merzļikinu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš šosezon pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas "Blue Jackets" treniņos turpina ieguldīt smagu darbu, tādējādi viņa sniegums no malas šķiet pārdomātāks un ar lielāku kontroli, sarunā ar klubu teica galvenais treneris Džons Tortorella.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Elvis kļūst labāks. Tā iemesla dēļ man turpmāk nāksies nedaudz vairāk apdomāties, jo regulāri pieskatām abus puišus - to mums liek pašreizējā situācija. Redzēsim, ko rādīs nākotne," teica galvenais treneris Tortorella.

Merzļikins pirms nepilnām divām nedēļām tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgu (AHL), lai iegūtu lielāku spēļu praksi. Sākotnēji bija paredzēts, ka latvietis tur aizvadīs vismaz trīs spēles, taču jau pēc otrā dueļa viņš atkal tika izsaukts uz NHL klubu "Blue Jackets".

Zīmīgi, ka abi Kolumbusas vārtsargi pēdējās spēlēs demonstrējuši līdzīgu sniegumu. Jonass Korpisalo iepriekšējās piecās spēlēs vidēji mačā ielaidis 2,4 vārtus (91,9%), savukārt Merzļikins aizvadījis par spēli mazāk, caurmērā nespējot tvert 2,45 ripas (91,9%). Lai arī abi vārtu vīri pēdējās spēlēs demonstrējuši gana stabilu sniegumu, Kolumbusas vienība vidēji spēlē ielaiž 3,26 vārtus (89,3%).

"Domāju, ka visa komanda pēdējās spēlēs ir rādījusi labu sniegumu," stāstīja Korpisalo. "Piekopjam aizsardzības tipa hokeju, spēlējot gudri. Ir jautri atrasties puišiem aiz muguras."

Līdzīgās domās bija arī Tortorella, kurš atzīmēja Korpisalo sniegumu 30.oktobra sniegumu pret Edmontonas "Oilers".

"Korpisalo ir spēlējis labi. Vārtsargs tiešā mērā iespaido komandu un tās sniegumu. Tieši tas arī ir interesantākais, spēlējot šajā pozīcijā, jo viņi ļoti iespaido vienības spēli. Mums vēl ir jāpiestrādā pie šīs pozīcijas, kas cerams dos rezultātu," ar cerīgu skatienu nākotnē raudzījās speciālists.

Tikmēr Merzļikins vienu no labākajiem mačiem NHL aizvadīja savā pēdējā cīņā, kad centās apturēt Monreālas "Canadiens" hokejistus. "Domāju, ka strādājot kopā ar Meniju, viņš ir sasniedzis labu progresu. Neskatos, kā viņš atvaira metienus. Mani interesē, ko viņš dara vārtos," piebilda Tortorella.

"Manuprāt, divas spēles iepriekš pret Sentluisas "Blues" viņš lieliski darbojās vārtos. Elvis aizvadīja labu maču, tomēr viņš bija pa visu laukumu. Taču viņš ir atlētisks un pilns cīņasspara, tāpēc arī atvairīja vairākus metienus. Strādājot dienu no dienas, šķiet, ka viņš sāk just lielāku kontroli pār savu spēli, kā arī pārliecība ir augusi."

Speciālists arī norādīja, ka viņam patīk pašreizējā konkurence, tāpēc krasi mainīt neko netaisoties.

"Mums ir divi vārtsargi, kuriem piemīt divas dažādas rakstura iezīmes. Tomēr starp viņiem valda sāncensība, un es nevēlos, lai viņi to pazaudētu," piebilda Tortorella.

Merzļikinam šosezon vēl nav izdevies izcīnīt uzvaru NHL. Kolumbusas "Blue Jackets" nākamā spēle paredzēta otrdien pret "Canadiens".

"Blue Jackets" ar 18 punktiem 19 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14.vietu starp 16 komandām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās