foto: EPA/Scanpix
Austrijas futbolisti Rīgā ieradīsies ar Eiropas čempionāta finālturnīra ceļazīmi kabatā
Austrijas futbola izlase.
Futbols
2019. gada 16. novembris, 23:50

Austrijas futbolisti Rīgā ieradīsies ar Eiropas čempionāta finālturnīra ceļazīmi kabatā

Jauns.lv / LETA

Austrijas vīriešu izlase sestdien nodrošināja vietu 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, tāpat ceļazīmes izcīnot arī Vācijai, Nīderlandei un Horvātijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Austrija G apakšgrupas mačā mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja Ziemeļmaķedoniju.

Pirmos vārtus austriešiem guva Dāvids Alaba, kurš septītajā minūtē pēc Štefana Lainera piespēles nonāca viens pret viesu vārtsargu un raidīja bumbu tīklā. Otrā puslaika ievadā, 48.minūtē, pēc stūra sitiena bumba nonāca Lainera rīcībā, austrietim panākot 2:0.

Mača kompensācijas laika trešajā minūtē Vlatko Stojanovskis pēc soda sitiena vienus vārtus atguva, bet tas neizbojāja austriešu uzvaras svinības.

Cikla noslēgumā Austrija otrdien Rīgā spēkosies ar Latviju.

Jau ziņots, ka Latvija šajā apakšgrupā viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Slovēnijai. Slovēņiem vārtus guva Latvijas futbolists Igors Tarasavos, pret kura kāju neveiksmīgi atsitās bumba.

Vēl šajā apakšgrupā Polija izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzveica Izraēlu. Polijai ar gūtiem vārtiem izcēlās Gžegožs Krihovjaks un Kšištofs Pjonteks, bet mājiniekiem atzīmējās Munass Daburs.

Pēc deviņām spēlēm apakšgrupas vadībā ar 22 punktiem ir Polija, 19 punktus guvusi Austrija, 14 punkti ir Slovēnijai, pa 11 iekrājušas Ziemeļmaķedonija un Izraēla, bet Latvija ir bešā.

Tikmēr Vācija C apakšgrupā savā laukumā ar 4:0 (1:0) uzvarēja Baltkrieviju. 2014.gada Pasaules kausa ieguvējas rindās izcēlās Matīass Ginters, Leons Gorecka un divreiz Toni Kross.

Otrā šīs grupas spēlē Nīderlande viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ziemeļīriju. Laukuma saimniekiem bija iespēja svinēt uzvaru, taču Stīvens Deiviss pirmajā puslaikā nerealizēja 11 metru soda sitienu.

C apakšgrupā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Vācija, 16 punkti ir Nīderlandei, 13 punktus guvusi Ziemeļīrija, četri punkti ir Baltkrievijai, bet viens - Igaunijai.

Savukārt Horvātija mājās E apakšgrupā ar 3:1 (0:1) apspēlēja Slovākiju.

Roberta Boženīka precīzais sitiens ļāva Slovākijai pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0, bet spēles otrajā daļā mājiniekiem trīs bezatbildes vārtus guva Nikola Vlašičs, Bruno Petkovičs un Ivans Perišičs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Velsa viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Azerbaidžānu. Vārtus Velsas izlasē guva Kīfers Mūrs un Harijs Vilsons.

E apakšgrupā pēc astoņām spēlēm ar 17 punktiem vadībā ir Horvātija, bet pārējās četras komandas aizvadījušas septiņas spēles. Tālāk ar 12 seko Ungārija, bet par punktu mazāk ir Velsai, Slovākijai izdevies tikt pie desmit punktiem, bet Azerbaidžāna iekrājusi vienu punktu.

Tikmēr I apakšgrupā Beļģija viesos ar rezultātu 4:1 (3:0) droši pārspēja Krieviju.

Rezultātu 19.minūtē atklāja Torgans Azārs, bet no 33. līdz 40.minūtei viņa brālis Edens izcēlās ar diviem precīziem sitieniem, tikpat kā nodrošinot "sarkano velnu" uzvaru. Savukārt 72.minūtē visai brīvi līdz Krievijas izlases soda laukuma aizkļuva Romelu Lukaku, kurš guva Beļģijas ceturtos vārtus. Savukārt septiņas minūtes vēlāk Georgijs Dzikija iesita Krievijas izlases goda vārtus.

Citā šīs grupas spēlē Skotija viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Kipru. Uzvarētāju labā vārtus guva Raiens Kristijs un Džons Makgins, bet vienīgos Kipras izlases vārtus iesita Georgijs Efrems.

Visbeidzot Kazahstāna viesos ar 3:1 (3:0) uzvarēja Sanmarīno. Rezultātu sestajā minūtē atklāja Bakitors  Zajnutdinovs, bet pirmajā puslaikā vēl pa vārtiem guva Gafuržans Sujumbajevs un Aleksejs Ščetkins. Sanmarīno goda vārtus 77.minūtē iesita Marko Bernardi.

I apakšgrupā uzvaras visās deviņā spēlēs izcīnījusi Beļģija, kuras rēķinā ir 27 punkti, par sešiem mazāk ir Krievijai, abām nodrošinot vietu finālturnīrā. Skotija iekrājusi 12 punktus, pa desmit ir Kiprai un Kazahstānai, bet Sanmarīno palikusi bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes un Horvātijas valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.