foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas antidopinga aģentūras vadītājs lūdz Putina palīdzību
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir liels sporta cienītājs.
Hokejs
2019. gada 6. novembris, 17:06

Krievijas antidopinga aģentūras vadītājs lūdz Putina palīdzību

Jauns.lv / LETA

Jaunās Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājs Jurijs Ganuss lūdzis valsts prezidenta Vladimira Putina palīdzību, lai nodrošinātu, ka lielvalsts atlēti nākamgad tiek pie iespējas startēt Olimpiādē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ganuss pie palīdzības pie prezidenta vērsās trešdien, kad uzstājās Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) konferencē, kurā iepriekš "netīru" sportu asi kritizēja Polijas prezidents Andžejs Duda.

"Mēs gaidām mūsu prezidenta atbalstu, jo šajā konferencē jūs jau redzējāt, cik ļoti Polijas prezidents atbalsta savas valsts Antidopinga aģentūru un sportu kopumā," savā uzrunā teica Ganuss. "Mums ir nepieciešams šāds pats atbalsts."

Putins un Lukašenko uz Soču olimpiskās arēnas ledus

Soču olimpiskajā arēnā "Shaiba" pagājušajā piektdienā aizvadīts hokeja treniņmačs, kurā ātrums nebūt neaizrāva. Draudzības mačā "Tigri" hokejisti sagrāva "Medvedi" vienību ...

gallery icon
56

Pagājušajā mēnesī Putins atklāja, ka ir pienācis pēdējais laiks teikt ardievas esošajai krīzei, tāpēc uzsākta aktīva sadarbība ar WADA. WADA aizvien vēl izmeklē, kāpēc Maskavas laboratorijas iesniegtajos datos tika veikta manipulācijas.

foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir liels sporta cienītājs.

Jau ziņots, ka Krievija janvārī iesniedza vairāk nekā tūkstoti Maskavas antidopinga laboratorijas failu un analīžu paraugu, kas 2018.gadā bija WADA pamatnoteikums, lai valstij tiktu atjaunotas tās tiesības sporta jomā. Tomēr septembrī izrādījās, ka ar dažiem no failiem ir manipulēts. Un tas radīja jaunu sankciju draudus pret Krievijas atlētiem.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

WADA jau uzdevusi Krievijas pusei jautājumus šajā sakarā un atbildi uz tiem gaidīs līdz 7.decembrim, kad vēlreiz tiks lemts par to, vai atkārtoti pagarināt sankcijas pret Ganusa vadīto laboratoriju.

Ja WADA lēmums nebūs pozitīvs, Krievijai draud aizliegums piedalīties Olimpiādē, kas nozīmētu, ka šīs valsts sportisti atkal startētu zem olimpiskā karoga.

"Manuprāt, viens no šī brīža galvenajiem uzdevumiem ir mainīt savu attieksmi - mēs aizbildināmies. Mums ir jāmaina cilvēki, kuri piekopj šo metodi, jo Krievijas sports ir nonācis piecus gadus ilgā dopinga krīzē. Tā tas nevar turpināties, jo mēs varam zaudēt savus nākotnes sportistus," teica Ganuss.

WADA pērnā gada septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc sekoja papildus sankcijas.

Krievija aizvien vēl nav atguvusi arī Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) biedra statusu, jo pret tā piešķiršanu septembrī balsoja 164 IAAF biedri, kamēr atbalstu lielvalstij pauda vien 30 biedri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās