2019. gada 30. oktobris, 07:49

Porziņģa sezonas pirmais "double-double" palīdz "Mavericks" apturēt spēcīgo "Nuggets"

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien guva desmit punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dalasas basketbolisti viesos ar 109:106 (27:31, 33:30, 23:27, 26:18) pārspēja Denveras "Nuggets".

Porziņģis šajā duelī laukumā pavadīja 32 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no sešiem divpunktu metieniem, tikai vienu no astoņiem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat liepājnieks izcīnīja 14 bumbas zem groziem, 12 no tām aizsardzībā, veica trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, divas reizes kļūdījās un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

Porziņģim šis bija pirmais "double-double" kopš 2018.gada 12.janvāra.

Kopumā deviņi "Mavericks" basketbolisti guva no desmit līdz 14 punktiem, bet rezultatīvāko spēlētāju augšgalā bija Maksi Klēbers un Tims Hārdevejs juniors. Luka Dončičs šoreiz guva 12 punktus.

Pretiniekiem 23 punkti bija Polam Milsepam, 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Vils Bārtons, bet skaitlis desmit gūtajos punktus, atlēkušajās bumbās un rezultatīvajās piespēlēs bija Nikolam Jokičam.

Porziņģis pirmajā ceturtdaļā punktus neguva un trīs minūtes pirms spēles ievadošā nogriežņa beigām tika nomainīts (20:26). Laukumā viņš atgriezās nepilnas piecas minūtes pirms puslaika beigām, kad komandas šķīra viens punkts - 50:51.

Līdz puslaika beigām liepājnieks paguva iemest vienu metienu no groza apakšas (55:57) un realizēt vienu "trejaci" (58:59). Spēles pirmās puses pēdējās sekundēs Dončičs iemeta divus soda metienus un "Mavericks" pārtraukumā devās ar punkta deficītu - 60:61.

Arī trešajā ceturtdaļā Porziņģis daudz nemeta pa grozu, vienīgo reizi izceļoties ceturtdaļas devītajā minūtē, kad ar trīspunktu gājienu panāca 73:79. Pēdējo reizi mačā viņš atzīmējās astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad devās virzienā uz grozu un no soda laukuma panāca 100:92.

Turpinājumā "Mavericks" komandas pārsvars sasniedza deviņus punktus, taču "Nuggets" pakāpeniski atspēlējās, kamēr Porziņģis aizmeta garām savus pēdējos trīs metienus, tajā skaitā divus tālmetienus. Mājinieki pietuvojās līdz viena punkta deficītam, bet pēdējo punktu "Mavericks" komandas uzvarai pielika Dončičs, kurš 47 sekundes pirms finālsvilpes panāca 109:106.

"Mavericks" ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Nuggets" ar tādu pašu bilanci ir septītā.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Losandželosas "Lakers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekšējo divu sezonu laikā Porziņģis ir aizvadījis vien 48 spēles, pilnībā izlaižot 2018./19.gada sezonu un pirms divām sezonām savainojuma dēļ palaižot garām iespēju debitēt Visu zvaigžņu spēlē. Ziemā viņš nonāca "Mavericks" komandas paspārnē, vasarā ar Dalasas komandu parakstot līgumu par 158 miljoniem ASV dolāru.