foto: Edijs Pālens/LETA
Beresņevs atbrīvots no "Soči" galvenā trenera pienākumu pildīšanas
Bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs.
Hokejs
2019. gada 29. oktobris, 11:07

Beresņevs atbrīvots no "Soči" galvenā trenera pienākumu pildīšanas

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Beresņevs, kurš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā "Soči" pildīja galvenā trenera pienākumus, atbrīvots no amata, pirmdien ziņoja klubs savā mājaslapā internetā.

Kopš pirmdienas no darba atbrīvots ne tikai galvenā trenera pienākumu izpildītājs Beresņevs, bet arī vārtsargu treneris Jari Kārela un fiziskās sagatavotības treneris Leonīds Dmitričenko.

Par jauno galveno treneri iecelts Baltkrievijas hokeja speciālists Aleksandrs Andrijevskis. Par jauno vārtsargu treneri kļuvis Vadims Tarasovs, bet par fizisko sagatavotību tagad rūpēsies Aleksandrs Mikuļčiks.

Kirovočepeckā dzimušais kādreizējais oriģinālā Rīgas "Dinamo" aizsargs Beresņevs Rīgā aizvadīja desmit sezonas hokejista statusā. Vēlāk viņš trenēja "Dinamo" pēcteci Rīgas "Pārdaugavu", pēc tam Rīgas un Liepājas komandas. 2003. gadā viņu uzaicināja par Habarovskas "Amur" galveno treneri, klubā aizvadot divas nepilnas sezonas. 2018./2019. gada sezonā Beresņevs vadīja Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Stupino "Kapitan", bet šosezon līdz 12. oktobrim bija galvenā trenera palīgs "Soči" klubā, pēc tam pieņemot piedāvājumu kļūt par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Šajā statusā Latvijas hokeja pārstāvis aizvadīja sešas spēles, piecās ciešot zaudējumu, un tikai pēdējā mačā ar 3:1 uzvaru viesos pār Vladivostokas "Admiral" apturot komandas astoņu zaudēto spēļu sēriju.

1996. gadā Beresņevs vadīja Latvijas izlasi, kas pirmoreiz iekļuva pasaules čempionāta elites divīzijā, pamezdams valstsvienību pēc 1999. gada pasaules meistarsacīkstēm.