foto: AP/Scanpix
Bertāna "Wizards" un Kuruca "Nets" izcīna pirmās uzvaras šosezon
Dāvis Bertāns (pirmais pa kreisi) sezonas pirmajā "Wizards uzvarā var lepoties ar cienījamu spēles laiku.
Basketbols
2019. gada 26. oktobris, 12:27

Bertāna "Wizards" un Kuruca "Nets" izcīna pirmās uzvaras šosezon

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien palīdzējā savai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Vašingtonas "Wizards" izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā.

"Wizards" viesos ar rezultātu 97:85 (28:24, 24:22, 26:24, 19:15) uzvarēja Oklahomsitijas "Thunder", sagādājot tai otro neveiksmi šosezon.

Bertāns laukumā pavadīja nepilnas 27 ar pusi minūtes, kuru laikā izcēlās ar 13 punktiem, trim atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu bumbu. Spēlētājs realizēja trīs no deviņiem tālmetieniem, bet kopumā viņš trāpīja piecus no 12 izdarītajiem metieniem. Tāpat viņš pieļāva divas kļūdas, iekrāja trīs personiskās piezīmes, bet Bertānam esot laukumā, "Wizards" guva par 16 punktiem vairāk nekā pretinieki, kas bija labākais rādītājs starp abu komandu spēlētājiem.

Rezultatīvākais Vašingtonas komandā ar 21 punktu bija Tomass Briants, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr "Thunder" rindās ar 28 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un četrām piespēlēm izcēlās Šejs Žilžess-Aleksandrs.

Vašingtonas klubs visās ceturtdaļās spēja gūt par dažiem punktiem vairāk nekā pretinieki. Pirmo ceturtdaļu ar lielisku epizodi noslēdza Bertāns, kurš savā laukuma pusē pārtvēra bumbu, bet īsi pēc tam nevilcinājās izpildīt tālmetienu, kas bija precīzs. Latvijas basketbolists ar precīzu metienu izcēlās ar otrās ceturtdaļas sākumā, bet viņa pārstāvētā komanda vienubrīd bija iekrājusi jau desmit punktu pārsvaru, tomēr ceturtdaļu noslēdz ar +6.

Bertāns trešās ceturtdaļas beigās realizēja vēl vienu tālmetienu, panākot 76:66, bet, kad spēlē bija palikušas vien piecas minūtes, latvieša tālmetiens deva viņa komandai piecu punktu pārsvaru (88:83), galotnē palīdzot "Wizards" nosargāt uzvaru.

Tikmēr Rodions Kurucs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem, palīdzot savai komandai Bruklinas "Nets" gūt pirmo panākumu šajā sezonā.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 113:109 (32:23, 32:28, 30:32, 19:26) spēles galotnē uzvarēja Ņujorkas "Knicks".

foto: AP/Scanpix
Rodions Kurucs sezonas otrajā mačā spēlēja krietni sekmīgāk nekā pirmajā.

Kurucs laukumā nospēlēja 12 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā izcēlās ar deviņiem punktiem, četrām bumbām zem groziem, vienu rezultatīvu piespēli, kā arī reizi pārtvēra bumbu. Spēlētājs realizēja abus tālmetienus, kā arī trāpīja trīs no pieciem divpunktu metieniem, pieļaujot divas kļūdas. "Nets"ar Kurucu laukumā guva par pieciem punktiem vairāk nekā "Knicks".

Ar 26 punktiem "Nets" rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Kairijs Ērvings, kura rēķinā arī uzvaru nesošais metiens. Tāpat basketbolists atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas. Tikmēr "Knicks" komandā 22 punktus guva Alonzo Triers, kamēr Kevins Nokss II un Ārdžejs Berets pievienoja vēl 16 punktus.

"Nets" pirmo puslaiku iesāka lieliski, jo pēc 24 nospēlētām minūtēm izdevās iekrāt jau 13 punktu pārsvaru, kas gan turpinājumā sāk izsīkt. Ērvings otrās ceturtdaļas beigās vairākkārt veica caurgājienus uz grozu, kas vienā no epizodēm izraisīja lielākas domstarpības zem "Knicks" groza, abu komandu basketbolistiem nopelnot tehniskās piezīmes.

Ērvings arī otrajā puslaikā demonstrēja lielisku spēli, trešo ceturtdaļu iesākot ar piespēli starp kājām uz tālmetienu līniju savam partnerim, bet jau četras minūtes līdz spēles beigām "Knicks" panāca 107:106 savā labā. Īsi pēc tam izdevās gūt vēl vienu grozu (109:106), bet Ērvings turpinājumā atbildēja ar pieciem punktiem, pretiniekiem vairs nespējot pārņemt vadību. Spēles varonis Ērvings kaldināja savas komandas pirmo uzvaru šajā sezonā, pēc mača atdodot kreklu savu tēvam.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien NBA spēlē izcēlās ar 24 punktiem un pieciem bloķētiem metieniem, kamēr viņa komandas biedrs Luka Dončičs Dalasas "Mavericks" komandai palīdzēja gūt uzvaru, nopelnot "triple double".

"Mavericks" viesos ar rezultātu 123:116 (27:41, 45:23, 23:29, 28:23) uzvarēja Ņuorleānas "Pelicans", tādējādi svinot otro panākumu šajā sezonā.

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva 24 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un piecas reizes bloķēja pretinieka metienu. Tāpat basketbolists grozā raidīja trīs no pieciem tālmetieniem, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja piecas piezīmes. Porziņģim esot laukumā, "Mavericks" ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

2018./2019.gada sezonā par čempioniem kļuva "Raptors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Warriors" vienību.