Basketbols
2019. gada 24. oktobris, 11:33

Porziņģis komentē savu sniegumu pirmajā oficālajā spēlē "Mavericks" sastāvā

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis var krietni uzlabot savu spēli, taču tajā pat laikā viņš ir pacietīgs, pēc atgriešanās laukumā pauž basketbolists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien aizvadīja savu pirmo oficiālo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli kopš 2018.gada februāra, gūdams 23 punktus un kaldinādams Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru.

Dalasas vienība mājās ar rezultātu 108:100 (24:25, 38:23, 29:20, 17:32) pārspēja Vašingtonas "Wizards" komandu, kuras rindās septiņus punktus guva Dāvis Bertāns.

Porziņģis NBA regulārajā čempionātā nebija spēlējis 2018.gada 6.februāra, kad vēl Ņujorkas "Knicks" kreklā mača laikā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Iepriekšējo sezonu latvietis izlaida.

"Esmu par to daudz domājis un beidzot tas brīdis pienāca. Gribu izbaudīt mirkli, bet negribu izdarīt spiedienu uz sevi. Nevēlos sasniegt kaut ko individuāli, bet gan uzvarēt spēles. Varu krietni uzlabot savu spēli, taču tajā pat laikā esmu pacietīgs," Ziemeļamerikas žurnālistiem stāstīja Porziņģis.

Pirmie četri Porziņģa metieni lidoja garām grozam, taču liepājnieks nevienā brīdī nezaudēja savu pārliecību.

"Lai gan es kļūdījos, tomēr nevienā brīdī nešaubījos, ka tie bija labi metieni. Turpināju mest - kādā brīdī vajadzēja sāk krist iekšā. Treniņos ieguldītais darbs man deva pārliecību un arī komandas biedri uzticējās," uzsvēra Porziņģis.

Savā atgriešanās mačā Porziņģis laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 29 minūtēm.

"Ir pagājuši 20 mēneši. Neesmu sevi žēlojis, lai būtu labākajā formā, taču tas prasīs laiku, lai tiktu 82 spēļu režīmā. Esmu gandarīts ne tikai par savu atgriešanos, bet arī par to, ka atgūstu spēles ritmu. Gribu būt tajā līmenī, kad viss iet lieliski. Pacietību, pacietību, pacietību - un viss būs labi," secināja Porziņģis.

"Mavericks" sastāvā ar 34 punktiem izcēlās Luka Dončičs, kuram pietrūka tikai divu punktu, lai labotu karjeras rekordu. Dončičs un Porziņģis bija "Mavericks" galvenie uzvaras kaldinātāji.

"Viņš ir fantastisks un neizsakāmi talantīgs. Luku ir grūti apstādināt un viņš sagādās daudz problēmu. Gribu būt kopā ar viņu laukumā. Palīdzam novērst uzmanību viens no otra. Kad abi esam spēlē, mūs ir diezgan grūti apstādināt," atzīmēja Latvijas basketbolists.

Iepriekšējo divu sezonu laikā Porziņģis ir aizvadījis vien 48 spēles, pilnībā izlaižot 2018./19.gada sezonu un pirms divām sezonām savainojuma dēļ palaižot garām iespēju debitēt Visu zvaigžņu spēlē. Ziemā viņš nonāca "Mavericks" komandas paspārnē, vasarā ar Dalasas komandu parakstot līgumu par 158 miljoniem ASV dolāru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās