foto: Sputnik/Scanpix
Sevastovai neveiksme Maskavas "Premier" turnīra otrajā kārtā
Latvijas sieviešu tenisa līderei Anastasijai Sevastovai zaudējums Maskvas turnīrā jau otrajā kārtā.
Citi sporta veidi
2019. gada 17. oktobris, 17:35

Sevastovai neveiksme Maskavas "Premier" turnīra otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien Maskavas "Premier" turnīra otrajā kārtā ar 5-7, 6-3, 3-6 zaudēja Francijas tenisistei Kristīnai Mladenovičai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas tenisiste šajā turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, bet WTA rangā viņa ir 24.vietā, kamēr francūziete ir pasaules 45.rakete.

Zaudējot otrajā kārtā, Sevastova turnīru noslēgusi ar 55 WTA ranga punktiem, bet šogad viņai bija jāaizstāv pērn par pusfinālu iegūtie 185 punkti.

Pirmajos četros geimos tenisistes atzīmējās ar breikiem, katrai atspēlējot trīs breikbumbas. Desmitajā geimā Sevastova pie pretinieces serves panāca 40:15, taču neizmantoja četras setbumbas un francūziete izlīdzināja rezultātu - 5-5. Sekojošajā geimā liepājniece zaudēja savu servi un Mladenoviča servēja par uzvaru setā. Pretiniece savu iespēju izmantoja un panāca 7-5.

Otrā seta ievadā Sevastova zaudēja savu servi, taču seta nogalē divas reizes nobreikoja pretinieci un guva drošu uzvaru ar 6-3. Trešajā setā Latvijas tenisiste pēc zaudētas serves nonāca iedzinējos ar 1-3. Ar vienu breiku trešajā setā Mladenovičai bija gana, lai pēc tam uzvarētu ar 6-3 un iekļūtu nākamajā kārtā

Abas tenisistes iepriekš bija tikušās divas reizes, uzvaras gūstot vienīgi Sevastovai.

Sportistes pirmo reizi tikās 2010.gadā Strasbūras turnīrā, bet pēdējā tikšanās reize bija astoņus gadus vēlāk, kad Romas "Premier" sacensību pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 3-0 pārāka bija Sevastova, jo pretiniece no cīņas izstājās.

Sevastova aizvadītajā nedēļā atsauca dalību no Lincas "International" turnīra, jo viņa iedzīvojās labā pleca savainojumā. Pirms Austrijas turnīra Sevastova nepārvarēja Pekinas "Premier" sacensību pirmo kārtu. Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi 29 uzvaras un cietusi 22 zaudējumus, šajā vasarā virs galvas paceļot Jūrmalas "International" turnīra trofeju.

Tikmēr Mladenoviča šosezon aizvadījusi 55 spēles, kurās 30 reizes izdevies uzvarēt. Tenisiste šogad ne reizi nav spējusi sasniegt kāda turnīru finālu, tomēr divreiz izdevies aizkļūt līdz pusfinālam. Pirms ierašanās Maskavā francūziete piedalījās Lincas "International" turnīrā, kurā apstājās trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Sevastova Maskavā spēlējusi jau četras reizes, pērn sasniedzot pusfinālu, kas nozīmē, ka Latvijas sportistei bija jāaizstāv 185 ranga punkti. Tikmēr Mladenoviča Maskavas "Premier" turnīrā piedalās pirmo reizi.

Turnīrs līdz 20.oktobrim norisināsies uz cietā seguma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās