foto: Zumapress/Scanpix
NBA čempione "Raptors" par prāvu summu uz vienu sezonu pagarina līgumu ar Kailu Lauriju
NBA čempions Kails Laurijs.
Basketbols
2019. gada 16. oktobris, 10:38

NBA čempione "Raptors" par prāvu summu uz vienu sezonu pagarina līgumu ar Kailu Lauriju

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Toronto "Raptors" pagarinājusi līgumu ar Kailu Lauriju līdz 2020./2021.gada sezonas beigām, ziņo vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līguma detaļas netiek atklātas, bet iepriekš tika ziņots, ka abas puses vienojušās par līguma pagarināšanu uz vēl vienu gadu, par to basketbolistam iekasējot 31 miljonu ASV dolāru (28,2 miljoni eiro).

Līgums tagad Laurijam garantē divus gadus NBA čempionvienībā, kā arī 64 miljonus ASV dolāru ienākumus šajos divos gados. Noslēgtais līguma pagarinājums nozīmē to, ka pieckārtējais "All Star" mača dalībnieks nākamgad jūlijā nenonāks brīvo aģentu tirgū.

Laurijs iepriekš nepauda pārāk lielu vēlēšanos 34 gadu vecumā nonākt brīvo aģentu tirgū 2020.gada vasarā. Tagad viņš kļuvis par pirmo 33 gadu slieksni pārsniegušo spēlētāju, kurš vienojies par viena gada kontraktu, kas pārsniedz 30 miljonus ASV dolāru (27,3 miljoni eiro).

Uzsākot savu 15.sezonu līgā, ieskaitot astoņas "Raptors" rindās, Laurijs savā karjerā ir nopelnījis 157 miljonus dolāru (142,85 miljoni eiro).

Lai gan Toronto komanda zaudēja NBA čempionāta finālsērijas vērtīgāko spēlētāju Kavai Lenardu, kurš devās brīvo aģentu tirgū, tiek prognozēts, ka vienība vienalga cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Nākamgad līgums beidzas vēl diviem svarīgiem kluba spēlētājiem no Spānijas - Seržam Ibakam un Markam Gasolam, bet par iespējamo jauna spēlētāja līguma pagarinājumu pašreiz norit sarunas ar NBA progresējušākā spēlētāja balvas ieguvēju uzbrucēju kamerūnieti Paskālu Siakamu.