foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Timmas spožais sniegums aizved "Himki" līdz vēl vienai uzvarai
Jānis Timma lieliski iesācis jauno sezonu.
Basketbols
2019. gada 14. oktobris, 20:50

Timmas spožais sniegums aizved "Himki" līdz vēl vienai uzvarai

Jauns.lv

Jānis Timma guva 27 punktus, Dairis Bertāns pievienoja astoņus, un "Himki" Vienotās līgas mačā svinēja uzvaru arī ceturtajā līgas spēlē šosezon.

Līgas līderi ar rezultātu 101:84 (23:22, 27:27, 23:19, 28:16) pārspēja Saratovas "Avtodor" vienību.

Šī mača rezultatīvākais spēlētājs Timma šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā grozā raidīja septiņus no 12 tālmetieniem, divus no trim divpunktu metieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, reizi kļūdījās, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, spēli pabeidza ar +/- koeficientu 19 un tika pie 31 efektivitātes koeficienta punkta.

Bertāns laukumā pavadītajā 21 minūtē un 29 sekundēs iemeta divus no četriem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Viņa rēķinā arī četras rezultatīvas piespēles un viena kļūda, kā arī pa trim piezīmēm pašam un pretiniekiem pret Bertānu. Latvijas basketbolista +/- rādītājs bija 14, bet efektivitātes koeficients - deviņi.

Pretiniekiem 21 punktu iemeta un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Orlando Džonsons.

Piemaskavas klubs ar četrām uzvarām četrās spēlēs turnīra tabulā saglabā līderpozīciju.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.