foto: Vida Press
Girgensons palīdz "Sabres" kļūt par NHL līdervienību
Zemgus Girgensons aizvadītajos sešos mačos paguvis izcelties ar trim rezultatīvām piespēlēm.
Hokejs
2019. gada 15. oktobris, 09:30

Girgensons palīdz "Sabres" kļūt par NHL līdervienību

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē palīdzēja savai vienībai Bufalo "Sabres" izcīnīt jau piekto uzvaru sešās aizvadītajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" mājās ar rezultātu 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Dalasas "Stars".

Girgensons laukumā pavadīja 14 minūtes un 11 sekundes, no tām divas minūtes spēlējot mazākumā. Hokejists ar rezultativitāti neizcēlās, taču pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja visos iemetienos, kā arī spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vēsturisku panākumu piedzīvoja uzbrucējs Viktors Olofsons, kurš atklājot spēles rezultātu ar precīzu metienu skaitliskajā vairākumā, kļuva par vienīgo Bufalo kluba hokejistu, kam sezonas ievadā izdevies gūt piecus vārtus, spēlējot vairākumā, piedevām viņš kļuvis par vienīgo spēlētāju NHL vēsturē, kam karjerā pirmie septiņi vārtu guvumi gūti skaitliskajā vairākumā. Interesanti, ka Zviedrijas izlases kandidāts to paveicis vien 12 mačos.

Olofsons izcēlās otrā perioda septītajā minūtē, bet 2:0 vien divas minūtes līdz trešdaļas beigām, ar precīzu metienu no vārtu priekšas panāca Sems Reinhārts. Trešā perioda piektajā minūtē ātrajā uzbrukumā devās Vladimirs Sobotka un Džefs Skiners. Sobotka ar filigrānu piespēli, pārceļot ripu pāri guļošam aizsargam, piespēlēja Skineram, kurš panāca 3:0.

Nepilnas divas minūtes vēlāk Markus Johansons ar spēcīgu metienu no zilās līnijas guva "Sabres" komanda ceturtos un pēdējos vārtus, vienībai svinot jau piekto panākumu sešās spēlēs.

Bufalo komanda pēc sešām nospēlētām spēlēm ar 11 punktiem ieņem pirmo vietu gan Austrumu konferencē, gan visā NHL.