Porziņģis pirms spēles pret Novicki: "Brālis lika skatīties viņa video, lai es mācītos"
Kristaps Porziņģis jau ilgu laiku tiek salīdzināts ar Dirku Novicki. Viņu abu divcīņa solās būt ļoti interesanta.
Basketbols
2015. gada 7. decembris, 15:51

Porziņģis pirms spēles pret Novicki: "Brālis lika skatīties viņa video, lai es mācītos"

Jauns.lv

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nākamajā mačā Kristapa Porziņģa komanda Ņujorkas "Knicks" savā laukumā uzņems Dalasas "Mavericks" ar Dirku Novicki, no kura Latvijas basketbolists cenšas daudz ko mācīties.

Porziņģim brālis Jānis bērnībā licis skatīties Novicka spēļu video, lai mācītos spēlēt tā kā Vācijas basketbola zvaigzne. "Esmu redzējis daudz video no spēlēm. Brālis lika man skatīties un mācīties no viņa. Es zinu viņa spēli, taču tāpat ir ļoti grūti viņu apturēt," intervijā "New York Posts" atzina Latvijas basketbolists.

"Jā, mums ir kaut kāda līdzība ar Dirku. Viņš ir daudz, daudz labāks snaiperis. Es cenšos arī tāds būt. Vēlos iemācīties viņa spēli "postā" (ar muguru pret grozu) un to, kā viņš izmanto savu ķermeni," pastāstīja Porziņģis, kurš iepriekš dzīvē Novicki nav saticis.

Porziņģim tika vaicāts, vai viņš gribētu aprunāties ar Novicki. "Es viņu netraucēšu. Ja viņš gribēs man kaut ko teikt, dot kādu padomu, es viņu uzklausīšu," atzina Latvijas basketbolists.

Novickis kopš 1998.gada spēlē NBA un ir līgas vēsturē septītais rezultatīvākais spēlētājs, taču pirmais starp spēlētājiem, kuri nav dzimuši ASV. Vācijas basketbolists ir arī NBA čempions, bijis regulārā čempionāta un arī fināla sērijas vērtīgākais spēlētājs.

"Knicks" naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems "Mavericks". Ņujorkas komanda ar 10 uzvarām un 11 zaudējumiem ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, savukārt Dalasas vienība ar 12 uzvarām un deviņiem zaudējumiem ierindojas 5.pozīcijā Rietumos.

20 gadus Porziņģis savā NBA debijas sezonā 21 mačā vidēji spēlē guvis 14 punktus, izcīnījis 9,2 atlēkušās bumbas un nobloķējis 1,9 pretinieku metienus.

37 gadus vecais Novickis šosezon 20 mačos vidēji guvis 17,5 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas.

BNS/Foto: EPA/LETA