Hokejs
2019. gada 25. septembris, 14:46

NHL čempione "Blues" maiņas darījumā iegūst aizsargu Falku

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Karolīnas "Hurricanes" otrdien uz Sentluisas "Blues" aizmainījusi pieredzējušo aizsargu Džastinu Falku, kamēr pretējā virzienā devās Džoels Edmundsons.

Pēc notikušā darījuma "Blues" nevilcinājās un piedāvāja Falkam septiņu gadu līgumu 45,5 miljonu ASV dolāru (41,3 miljonu eiro) vērtībā, kam spēlētājs arī piekrita.

"Hurricanes" darījumā ieguva arī divas drafta izvēles un spēlētāju Dominiku Boku.

"Komanda pašlaik ir noskaņota uzvarām, lai atkārtotu pagājušās sezonas panākumu. Nekad nevar zināt, kāds būs kluba liktenis. Tomēr es zinu, kuri spēlētāji ir komandā un ticu, ka ikviens darīs visu, kas viņa spēkos, lai noturētos uz panākumu takas vēl ilgu laiku," teica Falks.

Bijušais Karolīnas kluba aizsargs astoņās NHL sezonās iekrāja 258 rezultativitātes punktus, gūstot 85 vārtus, abos rādītājos uzstādot "Hurricanes" rekordu starp aizsargiem. Spēlētājs NHL draftā tika izraudzīts 2010.gadā pirmajā kārtā, bet šogad viņam noslēgtos sešu gadu līgums, kurā Falkam bija iespēja noraidīt maiņu uz vairākām komandām.

"Nonācām līdz punktam, kad varējām mēģināt noslēgt jaunu līgumu ar Falku, paļaujoties, ka viss būs labi. Vai arī varējām viņu pārdot par gana labu summu, tādējādi turpinot virzīties uz priekšu," teica Karolīnas komandas ģenerālmenedžeris Dons Veidels.

Tikmēr 26 gadus vecais Edmundsons pagājušajā mēnesī ar "Blues" parakstīja 3,1 miljonu ASV dolāru (2,8 miljonu eiro) vērtu viena gada līgumu, lai viņam nebūtu jādodas uz arbitrāžas tiesu. Ja hokejists pēc šīs sezonas nenoslēgtu jaunu līgumu, viņš kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu.

Aizsargs NHL nospēlējis četras sezonas, kurās vidēji uz ledus pavadījis 18 minūtes, kopumā izceļoties ar 13 gūtiem vārtiem un 39 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt aizvadītās sezonas 22 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā septiņi rezultativitātes punkti (1+6).

"Blues" pagājušajā sezonā kļuva par Stenlija kausa čempioniem.