foto: AP/Scanpix
Merzļikins savā NHL pārbaudes spēļu debijā ielaiž vienus vārtus "Blue Jackets" zaudējumā
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins aizvadīja pārliecinošu spēles pusi.
Hokejs
2019. gada 20. septembris, 10:31

Merzļikins savā NHL pārbaudes spēļu debijā ielaiž vienus vārtus "Blue Jackets" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos sev atvēlētajā laikā pārbaudes spēlē pret Pitsburgas "Penguins" ielaida tikai vienus vārtus, tomēr viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" mājās ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja "Blue Jackets".

Merzļikins šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un 18 sekundes, ielaižot tikai vienus vārtus, bet kopumā tiekot galā ar 94,4% pretinieku metienu. Latvietis tika galā ar 17 pretinieku metieniem, bet viņa pārinieks Veini Vehvilainens, pavadījis teju tikpat daudz laika uz ledus, ielaida trīs vārtus, pretiniekiem pa viņa vārtiem metot 17 reizes.

Pretinieku rindās šajā spēlē sastāvā netika pieteikts vēl viens Latvijas hokejists Teodors Bļugers, bet viņš mača laikā devās pie spēles komentētājiem. Bļugera komunikācijas spēles un runas māka pārsteidza daudz cilvēkus sociālajos tīklos, kas bija pārsteigti, ka šāda viesa ierašanās komentētāju studijā spēles laikā neko neesot sabojājusi un bijis pat ļoti interesanti. "Penguins" uzbrucējs nekautrējās arī paslavēt pretinieku Merzļikinu, par kura prasmēm viņš nevarot pateikt nevienu sliktu vārdu.

Tāpat ceturtdien laukumā devās arī citas latviešu hokejistu pārstāvētās vienības - Vankūveras "Canucks" un Floridas "Panthers". "Canucks" rindās sastāvā nebija iekļauts šogad draftētais vārtsargs Artūrs Šilovs, bet "pantēru" kreklu neuzvilka Rodrigo Ābols.

Piektdien pārbaudes spēle paredzēta Zemgusa Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres".