Basketbols
2015. gada 19. decembris, 08:21

Latvijas speciālists Kristaps Petrovs kļuvis par Velsas basketbola izlases galveno treneri

Jauns.lv

Latvijas speciālists Kristaps Petrovs kļuvis par Velsas vīriešu basketbola izlases galveno treneri, savā mājaslapā apstiprināja Velsas basketbola federācija.

Petrovs pie Velsas valstsvienības stūres nomainīs Kīsu Meiru, kurš no amata atkāpās veselības apstākļu dēļ. Pirmie treniņi ar komandu paredzēti jau šīs nedēļas nogalē.

"Esam pagodināti, ka tik pieredzējis speciālists kā Petrovs kļuvis par Velsas valstsvienības galveno treneri," norādīja Velsas basketbola federācijas priekšsēdētājs Stīvs Loids.

Latviešu speciālists Velsas valstsvienībā strādās arī nākamgad Moldovā plānotajā FIBA mazo valstu čempionātā, kur piedalīsies arī Islande, Austrija, Īrija, Sanmarīno, Azerbaidžāna, Dānija un pagājušā turnīra čempione Andora.

Petrovs ir Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) absolvents. Viņš karjeru iesāka, strādājot Jūrmalas basketbola skolā, taču 2010.gadā pārcēlās uz Kanādas pilsētu Kalgari, kur darbojās kā fiziskās sagatavotības un fitnesa treneris.

Šogad vasarā Petrovs strādāja Ainara Zvirgzdiņa vadītajā "Valmieras" vienībā, kur pildīja fiziskās sagatavotības trenera pienākumus. Petrovs kā galvenā trenera asistents darbojies arī Latvijas U-16 kadetu izlasē, kas cīnījās 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Rudenī Petrovs pārcēlās uz Velsu, kur uzsāka maģistra studijas. Tāpat viņš paralēli strādāja kā galvenais treneris Kārdifas "Met Archers" U-13 vecuma zēnu komandā.

LETA/Foto: Wales Basketball