foto: AP/Scanpix
Ilggadējam NBA spēlētājam Telfeiram piespriež trīsarpus gadus cietumā
Sebastians Telfeirs pasaulē spēcīgākajā līgā aizvadīja 564 spēles.
Sporta zvaigznes
2019. gada 13. augusts, 12:11

Ilggadējam NBA spēlētājam Telfeiram piespriež trīsarpus gadus cietumā

Jauns.lv / LETA

Bijušajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Sebastianam Telfeiram par nereģistrētu ieroču glabāšanu piespriests trīsarpus gadu cietumsods.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizpērn Bruklinā Telfeirs tika aizturēts par braukšanu bez gaismām un neatļautu automašīnas novietošanu. Aizturēšanas laikā tika atrastas trīs pielādētas pistoles, mašīnpistole, munīcija, pagarinātās magazīnas un ložu necaurlaižamā veste.

Kā Telfeirs skaidroja laikrakstam "New York Post", ieroči piederēja viņam un bija reģistrēti Floridā, taču tiem nebija Ņujorkas štata licences. Basketbolists tobrīd pārvācies un nezinājis, ka mikroautobusā saliktajās kastēs bija arī ieroči.

Telfeirs uzsvēra, ka spēkrata pārmeklēšana bija nelikumīga, jo policijai nebija attiecīgā ordera. Turpretī policija apgalvoja, ka pārmeklēšana bijusi pamatota, jo policisti saoduši marihuānas smaržu. Pārmeklējot auto, tika atrasta izsmēķēta cigarete ar marihuānu, taču Telfeirs apgalvo, ka tā piederēja viņa draugam, kurš tobrīd arī atradās automašīnā.

Par iespaidīgā bruņojuma glabāšanu viņam varēja piespriest pat 15 gadus aiz restēm, tomēr Telfeirs saņēma trīsarpus gadu cietumsodu.

Telfeirs kopš 2013.gada lielākoties spēlēja Ķīnā, pa vidu aizvadot 16 mačus Oklahomasitijas "Thunder" rindās. NBA viņš pārstāvēja arī Portlendas "Trail Blazers", Bostonas "Celtics", Minesotas "Timberwolves", Losandželosas "Clippers", Klīvlendas "Cavaliers", Fīniksas "Suns" un Toronto "Raptors" komandas.

Sebastians Telfeirs savulaik bijis pat uz prestižā žurnāla "Sports Illustrated" vāka.

Viņu 2004. gada draftā ar 13. numuru izraudzījās Portlendas komanda, kuras sastāvā viņš tajā pašā sezonā debitēja NBA.

Pasaulē spēcīgākajā līgā amerikāņu saspēles vadītājs aizvadīja 564 spēles, kurās vidēji guva 7,4 punktus, veica 3,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās