foto: EPA/Scanpix
Padsmitgadniece Andresku izcīna negaidītu panākumu Toronto un mierina raudošo tenisa leģendu Viljamsu
Bjanka Andresku mierina Serēnu Viljamsu.
Citi sporta veidi
2019. gada 12. augusts, 12:04

Padsmitgadniece Andresku izcīna negaidītu panākumu Toronto un mierina raudošo tenisa leģendu Viljamsu

Jauns.lv / LETA

Talantīgā kanādiešu tenisiste Bjanka Andresku svētdien kļuva par Toronto WTA "Premier 5" turnīra uzvarētāju, tiekot pie savas otras lielākās trofejas karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Andresku pirmajā setā bija vadībā 3-1 pret titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura pēc četriem geimiem muguras sāpju dēļ finālu neturpināja.

Tenisa leģenda apsēdās uz sava soliņa korta malā un pie viņas devās fizioterapteits, ar kuru apspriežoties tika pieņemts lēmums, ka spēli turpināt nav iespējams. Serēna kļuva ļoti emocionāla un nespēja slēpt asaras un Andresku devās viņu apskaut un mierināt ar vārdiem "Es visu tavu karjeru esmu tevi vērojusi. Tu esi vienkārši nezvērs!"

Kad Viljamsa izskaidroja savas likstas Andresku, jaunā tenisiste atbildēja: "Mugura, vai ne? Es zinu visu par tevi."

Kad abas atkal apkampās un saņēma milzu ovācijas skatītājiem "Avivas" centrā Toronto.

“Es atvainojos. Es mēģināju, bet nevarēju. Žēl, ka šodien nevarēju to izdarīt, mēģināju,” 37 gadus vecais Viljamsa vēlāk caur asarām stāstīja klātesošajiem. "Es vienkārši nespēju to izdarīt. Pateicos Jehovam (Serēna Viljamsa ir audzināta kā Jehovas lieciniece, bet pati ticību nepraktizē, lai gan bieži pasakās savam Dievam), kas ļāva man nākt šurp. Un, Bjanka, tu esi lieliska sportiste. Un paldies visai manai komandai. Šis ir grūts gads, bet mēs turpināsim."

foto: EPA/Scanpix
Bjanka Andresku kļuvusi par pirmo kanādieti, kas spējusi uzvarēt "Rogers Cup".

Kad Andresku devās pēc uzvarētājas trofejas, viņa ar dziļu apbrīnu izteicās par pretinieci: "Serēna, tu man liki raudāt. Es zinu, kā ir izstāties no turnīriem. Tas nav viegli," sacīja Andresku. — "Šī uzvara nebija tāda, kā biju cerējusi. Tu patiešām esi čempione. Esmu redzējusi tik daudz tavu uzvaru. Tu patiešām esi čempione gan kortā, gan ārpus tā. Šobrīd nespēju parunāt, bet esmu piepildījusi vienu no saviem sapņiem. "

Andresku rangā ieņem 27. vietu, bet Viljamsa atrodama desmitajā pozīcijā. Ja kanādietei šis bija trešais fināls karjerā, tad Vilajsma spēlēja savā 96. titula mačā.

Andersku ir pirmā kanādiete kopš 1969. gada, kura uzvarējusi turnīrā savās mājās. Vien martā viņa Indianvelsā izcīnīja savu pirmo WTA titulu karjerā, uzreiz triumfējot "Premier Mandatory" sacensībās, kas ir nākamais līmenis aiz "Grand Slam".

Kanādieti nākamnedēļ rangā pakāpsies uz 14.vietu, bet Viljamsa būs astotajā pozīcijā, kas amerikānietei būs augstākais pakāpiens kopš viņa atgriezās kortā pēc kļūšanas par māmiņu.

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko šajā turnīrā apstājās trešajā kārtā, bet pirmā rakete Anastasija Sevastova zaudēja pirmajā cīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās