foto: imago/Newspix/Scanpix
Pagājušā gada turnīra uzvarētāji Samoilovs/Šmēdiņš pievienojas Pļaviņam/Točam Ešpiņu turnīra izslēgšanas spēlēs
Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2019. gada 19. jūlijs, 19:09

Pagājušā gada turnīra uzvarētāji Samoilovs/Šmēdiņš pievienojas Pļaviņam/Točam Ešpiņu turnīra izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv / LETA

Pagājušā gada turnīra uzvarētāji, Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Portugālē izcīnīja uzvaru pamatturnīra otrajā spēlē, kas ļāva kvalificēties Ešpiņu Pasaules tūres četru zvaigžņu posma izslēgšanas mačiem, kuros piedalīsies arī otrs duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar 16.numur izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A grupas otrajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja sacensību 32.numuru Robērtu Reižu/Fabīsiu Silvu no Portugāles. Gūtais panākums latviešiem A grupā ļāva ieņemt trešo vietu, kas nozīmē, ka Latvijas duets izslēgšanās spēles uzsāks no pirmās kārtas.

Iepriekš sacensībās, Latvijas pāris A grupas pirmajā mačā ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās šveiciešiem Adrianam Haidriham/Mirko Gersonam, kuri izlikti ar 17.numuru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien turnīru uzsāka arī ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri E grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja sacensību 21.numuru Gao Penu/Li Janu no Ķīnas. Tikmēr otrā apakšgrupas spēlē ar 1-2 (18:21, 21:14, 13:15) sīvā cīņā piedzīvots zaudējums vāciešiem Jūliusam Toli/Klemensam Vikleram, kuriem piešķirts piektais numurs.

Latvieši jau iepriekš bija garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā, bet izcīnītā otrā vieta apakšgrupā Latvijas duetam nozīmē cīņu izslēgšanās spēļu pirmajā kārtā.

Iepriekš šī turnīra sieviešu kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīs divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēros abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas gūs pa vienai uzvarai, iekļūs izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēgsies. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests 2017.gadā.