foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix
Par vardarbību pret sievu no NHL diskvalificētais Voinovs grib spēlēt pie Hārtlija
Kopā ar SKA komandu Voinovs 2017.gadā triumfēja Gagarina kausā, bet gadu vēlāk kopā ar Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) komandu guva zeltu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.
Hokejs
2019. gada 13. jūlijs, 15:35

Par vardarbību pret sievu no NHL diskvalificētais Voinovs grib spēlēt pie Hārtlija

Jauns.lv / LETA

Hokejists Vjačeslavs Voinovs pēc vienas izlaistas sezonas pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Omskas "Avangard", kuras stūrmanis pašreiz ir Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Voinovs un "Avangard" parakstījuši vienošanos uz vienu gadu, bet iepriekš hokejists pauda vēlmi atgriezties Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tomēr līga aizvien paturēja spēkā spēlētājam piešķirto diskvalifikāciju.

Voinovs, kuram ir 29 gadi, NHL nav spēlējis kopš 2014. gada oktobra, kad viņš tika aizturēts par uzbrukumu sievai. Par dzīvesbiedres piekaušanu tā brīža Losandželosas "Kings" hokejistam tika piespriests trīs mēnešu cietumsods, no kura viņu atbrīvoja priekšlaicīgi, bet viņš tika diskvalificēts no NHL.

Šajā pavasarī NHL pagarināja Voinova diskvalifikāciju līdz nākamā gada vasarai, tomēr arbitrāžas tiesa to ir samazinājusi līdz 2019./2020. gada sezonas vidum. Sākot ar konkrētās komandas regulārā čempionāta 42. maču, Voinovs varēs spēlēt NHL.

Tikmēr "Kings" klubs paziņojis, ka nesaista savus nākotnes plānus ar šo krievu hokejistu, tāpēc viņš šajā vienībā nespēlēs.

Pēc skandāla ASV Voinovs atgriezās dzimtenē un pievienojās Sanktpēterburgas SKA, bet pērnvasar noslēdzās viņa pārbaudes laiks, kas varēja viņam atkal ļaut domāt par atgriešanos NHL. Tomēr martā līgas vadība pārskatīja sportista lietu un tajā minētos faktus par uzbrukumu sievai, nolemjot diskvalifikāciju pagarināt vismaz līdz 2020. gada 1. jūlijam.

Kopā ar SKA komandu Voinovs 2017. gadā triumfēja Gagarina kausā, bet gadu vēlāk kopā ar Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) komandu guva zeltu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Kopā ar "Kings" komandu Voinovs 2012. un 2014. gadā ieguva Stenlija kausu.

2017. gada sezonā Voinovs 39 KHL regulārā čempionāta spēlēs guva deviņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, kamēr Gagarina kausā 14 cīņās viņa kontā trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles. Līdz šim tā arī bija pēdējā sezona, kad hokejists pārstāvēja kādu klubu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās