foto: REUTERS/SCANPIX
Vimbldonas čempionāta pirmajā nedēļā no sportistiem sodos iekasēti 106 000 dolāru
Pirmajā sacensību nedēļā soda naudās tika iekasēti 106 000 dolāri (94 000 eiro).
Citi sporta veidi
2019. gada 12. jūlijs, 20:07

Vimbldonas čempionāta pirmajā nedēļā no sportistiem sodos iekasēti 106 000 dolāru

Jauns.lv / LETA

Prestižā Vimbldonas čempionāta tiesnesis Endrū Džarets atzina, ka laikā, kad viņš vēl spēlējis tenisa kortos, spēlētāju rīcība bijusi krietni nesportiskāka, lai arī rekordlielie naudas sodi tenisistiem piešķirti tieši šogad.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā sacensību nedēļā soda naudās tika iekasēti 106 000 dolāri (94 000 eiro). Pusi no šīs summas nācās segt austrālietim Bernardam Tomičam, kurš šo sodu nopelnīja čempionāta pirmajā spēlē pret francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu.

Tikmēr Serēnai Viljamsai nācās šķirties no 10 000 dolāru (nepilniem 9000 eiro), jo viņa sabojāja treniņu korta segumu. Šādu summu par nesportisku rīcību samaksāja arī baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Savukārt Fabio Fonjīni par asajiem izteikumiem, sakot, ka vēlas, lai Vimbldonai uzkrīt bumba, šķīrās no 3000 dolāru (2600 eiro).

Prestižā turnīra tiesnesis Džarets, kurš savulaik tenisa kortos cīnījās 1970. un 1980.gados, spēlējot kopā ar Džonu Makenroju un Džimiju Konoru atzina, ka noteikumi ir krietni progresējuši.

"Es godīgi var teikt, ka manā laikā spēlētāji uzvedās krietni trakāk. Tolaik mēs bijām nevaldāmi," 20.gadsimta mačus atminējās bijušais spēlētājs kurš pēc 14 aizvadītiem gadiem tiesneša statusā, šogad beigs savu karjeru arī šajā amatā.

"Manuprāt, izmaiņas noteikumos, kas aizliedz lauzt inventāru, spēlējušas būtisku lomu tenisa attīstībā, padarot to profesionālāku," piebilda Džarets. "Pretējā gadījumā teniss varēja aiziet citā virzienā."

Aļonas Ostapenko un Andželikas Kerberes cīņa Vimbldonas pusfinālā

Vimbldonas "Grand Slam" pusfinālā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko cīnās ar bijušo ranga pirmo raketi Andželiku Kerberi.

gallery icon
54

Tiesnesis arī neslēpa, ka tiesājot vairākkārt saskāries ar dažādiem pārbaudījumiem, bet savu krēslu viņš pametīšot ar labām sajūtām, jo uzskata, ka attiecības ar spēlētājiem bijušas labas, lai arī dažkārt viņa lēmumi tos nav apmierinājuši.

"Reiz es spēlēju Deivisa kausa izcīņā, kas notika Spānijā, un pretinieka raidītā bumbiņa trāpīja man pa krūtīm. Biju nokaitināts, tāpēc veltīju viņam vienīgo rupjo vārdu, ko zināju spāņu valodā. Protams, tas bija lieki, tomēr pēc vairākiem gadiem mēs satikāmies, lai iedzertu alu un pasmietos par notikušo," stāstīja Džarets.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.

Ernests Gulbis Vimbldonas astotdaļfinālā cīnās pret japāni Nišikori

gallery icon
37

Angelika Kerbere Vimbldonas finālā spēkojas ar Serēnu Viljamsu

Vācijas tenisiste Angelika Kerbere sestdien triumfēja Vimbldonas čempionātā, finālmačā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspējot titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kurai šis ...

gallery icon
57
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās