foto: AP/Scanpix
Itāļu peldēšanas čempions un olimpietis izglābis dzīvību jūrā slīkstošam vīrietim
Itāļu peldētājs Filipo Magnini.
Sporta zvaigznes
2019. gada 9. jūlijs, 13:06

Itāļu peldēšanas čempions un olimpietis izglābis dzīvību jūrā slīkstošam vīrietim

Jauns.lv

Īstu varoņdarbu paveicis itāļu peldēšanas čempions, olimpiskās bronzas ieguvējs Filipo Magnini (37). Viņš no noslīkšanas pirms glābēju ierašanās izglābis kādu vīrieti, kurš nokritis no piepūšamā peldriņķa un iekritis jūrā, ziņo raidorganizācija "BBC".

45 gadus vecais Andrea Benedeto kopā ar vīru Sardīnijas reģiona pilsētā Kaljāri svinēja kāzas. Traģiskais negadījums notika tikai divas dienas pēc laulību ceremonijas. Abi jaunlaulātie bija devušies atpūsties uz kādu Sardīnijas pludmali kopā ar draugiem.

Abi vīrieši virs ūdens peldējuši, izmantojot piepūšamu vienradzi. Kādā brīdī Andrea iekritis ūdenī, kas izrādījies ledaini auksts. Vīrieša ķermenis sastindzis un viņš nav spējis noturēties virs ūdens. Andrea izmisīgi centies glābt viņa vīrs, kamēr krastā esošie draugi saukuši pēc palīdzības.

Laimīgas sagadīšanās pēc negadījuma brīdī tajā pašā pludmalē kopā ar savu draudzeni atpūties arī sportists Magnini. Lai gan uz notikuma vietu jau steigušies vietējie glābēji, 1,88 metrus garais atlēts bijis zibenīgs, un pirms glābēju ierašanās meties aukstajā jūrā glābt slīkstošo vīrieti.

foto: AFP/Scanpix
Itāļu peldētājs Filipo Magnini.

"Kad es sasniedzu viņu, viņš vispār nespēja parunāt. Nebija viegli noturēt viņu virs ūdens. Vīrietis bija ļoti nobijies, sastindzis un sarijies jūras ūdeni," stāsta varonīgais itāļu peldētājs Magnini.

Izglābtais Andrea nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur ātri vien atlaba. "Kad nācu pie apziņas, pirmais, par ko domāju, bija mans vīrs. Vēlāk es uzzināju, ka Filipo Magnini izglābis manu dzīvību, bet man nav bijusi iespēja viņam pateikties. Es ceru, ka drīzumā varēšu satikt viņu aci pret aci," stāsta izglābtais vīrietis.

37 gadus vecais itāļu peldētājs Filipo Magnini 2005.gadā kļuva par pasaules čempionu 100 metru peldēšanā brīvajā stilā un aizstāvēja savu titulu arī 2007.gadā. 2004.gadā Atēnu olimpiskajās spēlēs viņš kopā ar komandu izcīnījis bronzas medaļu 4x200 metru brīvā stila peldēšanas stafetē.