foto: AFP/Scanpix
Viens no Kuruca konkurentiem pārceļas pie NBA čempioniem "Raptors"
Rondijs Holiss-Džefersons pagājušajā sezonā vidēji izcēlās ar 8,9 punktiem un 5,3 atlēkušajā bumbām.
Basketbols
2019. gada 8. jūlijs, 13:16

Viens no Kuruca konkurentiem pārceļas pie NBA čempioniem "Raptors"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca bijušais komandas biedrs Rondijs Holiss-Džefersons vienojies ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Toronto "Raptors".

Kā informē ESPN, abas puses vienojušās par līgumu uz vienu sezonu. Pirms tam 24 gadus vecais Holiss-Džefersons bija neierobežoti brīvais aģents, jo viņa iepriekšējā komanda Bruklinas "Nets" nepiedāvāja basketbolistam jaunu kontraktu.

"Nets" komandā basketbolists pavadīja iepriekšējās četras sezonas, bet aizvadītajā sezonā viņš vidēji izcēlās ar 8,9 punktiem un 5,3 atlēkušajā bumbām. Savukārt veiksmīgākā uzbrucējam bija 2017./18. gada sezona, kad caurmērā katrā no mačiem viņam 13,9 punkti un 6,8 atlēkušās bumbas.

Ka viens no Holisa-Džefersona trūkumiem tiek uzskatīts trīspunktu metiens, kas NBA ir kļuvis ļoti populārs. Iepriekšējā sezonā viņš realizēja tikai deviņus no 49 tālmetieniem.

NBA čempione "Raptors" šobrīd palikusi bez savas lielākās zvaigznes Kavai Lenarda, kurš izlēmis pievienoties Losandželosas "Clippers", tāpēc nākamsezon aizstāvēt savu pirmo titulu būs ļoti sarežģīti.