foto: LETA
Dāvis Ikaunieks turpmāk spēlēs RFS
Futbols
2019. gada 4. jūlijs, 22:33

Dāvis Ikaunieks turpmāk spēlēs RFS

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks pievienojies "Optibet" futbola virslīgas komandai RFS, informē klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jūnijā 25 gadus vecais Ikaunieks atstāja Čehijas klubu "Jablonec", bet čehu mediji ziņoja, ka viņš maiņas darījumā nonāks citā šīs valsts klubā Zlīnas "Fastav", tomēr nu viņš pārstāvēs RFS.

Rīgas komandai Ikaunieks ir papildinājums tieši pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas, ko Latvijas klubs uzsāks nākamnedēļ, spēkojoties pret Latvijas futbola izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvēto Slovēnijas vienību Ļubļanas "Olimpija".

Latvijas futbolists aizvadītajā sezonā nekļuva par regulāru "Jablonec" laukuma spēlētāju, viņam mačos iesaistoties galvenokārt no rezervistu soliņa. Kopumā 13 spēlēs viņš vārtus neguva. Tāpat viņš bija laukumā divās UEFA Eiropas līgas spēlēs.

Ikaunieks pērnvasar ar "Jablonec" komandu noslēdza trīs sezonu līgumu.

Pirms tam divas sezonas viņš pavadīja citā Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina", kas gan bija viena no vājākajām līgā un pērn pavasarī zaudēja vietu augstākajā divīzijā. 2017./18.gada sezonā sezonā latvietis 27 mačos izcēlās ar desmit vārtiem (piektais labākais rādītājs līgā) un sešām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis, kas izsauca interesi spēcīgākos klubos.

Ikaunieks pēc tās sezonas tika atzīts par Čehijas līgas labāko ārzemju futbolistu. Savukārt 2016./17.gada sezonā latvietis kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Pirms pārcelšanās uz Čehiju Ikaunieks spēlēja dzimtenes klubā Liepājā, karjeru uzsākot "Liepājas metalurgā". Savukārt Latvijas izlasē uzbrucējs aizvadījis 20 spēles un guvis četrus vārtus, tomēr traumas dēļ nepalīdzēja komandai jūnijā notikušajās 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Vēl 2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē.

Virslīgas kopvērtējumā RFS šobrīd ir otrajā vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās