foto: Bkventspils.lv
"Ventspils" noslēdz divu gadu līgumu ar pieredzējušo Kaufmani
Jānis Kaufmanis pēdējās sezonās bijis viens no Latvijas basketbola līgas pašiem rezultatīvākajiem spēlētājiem.
Basketbols
2019. gada 3. jūlijs, 14:59

"Ventspils" noslēdz divu gadu līgumu ar pieredzējušo Kaufmani

Jauns.lv / LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" noslēgusi divu gadu līgumu ar pieredzējušo aizsargu Jāni Kaufmani, informē klubs.

Kaufmanis aizvadītā sezonā pārstāvēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu. Tā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgā ierindojās 12.vietā, bet Latvijas Basketbola līgā ceturtdaļfinālā trīs spēlēs piekāpās "Ogrei". 29 gadus vecais Kaufmanis visas sezonas garumā bija komandas līderis, bet sērijā pret ogrēniešiem viņš vidēji guva 24 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Savukārt apvienotajā līgā caurmērā viņš guva 20 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

"Man ir liels prieks pievienoties tādai organizācijai kā "Ventspils" un klubam ar tādu vēsturi un visaugstākajām ambīcijām. Man tas ir jauns izaicinājums, vienlaikus arī kāpums karjerā un esmu gatavs sevi pierādīt nākamajā līmenī Eiropas līgās. Tāpat vēlos palīdzēt klubam izcīnīt titulus gan Latvijas, gan Latvijas-Igaunijas līgās. Paldies "Ventspilij" par doto iespēju un ar nepacietību gaidu sezonas sākumu," klubs citē Kaufmaņa teikto.

Apmierināts ar Kaufmaņa iegūšanu bija arī "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

"Basketbola līdzjutējus ar Jāni īpaši nav jāiepazīstina. Jau pagājušajā sezonā bija situācija, kurā mēs vēlējāmies viņu piesaistīt komandai, tomēr tas neizdevās. Ceram, ka viņš "Ventspils" sastāvā spēs uzņemties savai pieredzei un meistarībai atbilstošo līdera lomu, kas ļaus ierakstīt gan paša Jāņa sportista karjeras, gan kluba vēstures grāmatā pāris jaunu un spilgtu lapaspušu," pauda Pleinics.

Kaufmanis ir ilggadējs Valmieras pilsētas basketbola komandas pārstāvis, kuras sastāvā 2016.gadā vēsturiski atnesa savai tai pirmo un līdz šim vienīgo Latvijas basketbola čempiona titulu. Viņš ir pārstāvējis visa vecuma jauniešu basketbola izlases, bet 2007.gadā bija viens no Latvijas U-18 izlases spēlētājiem, kuri ieguva Eiropas čempionāta bronzas medaļu, kas bija pirmā Latvijas jaunatnes basketbola vēsturē. Kaufmaņa basketbolista karjerā ir ieraksts arī Latvijas vīriešu valstsvienības sastāvā, kad viņš aizvadīja divas spēles 2010.gadā, bet 2014./15.gada sezonā viņš spēlēja Spānijas otrajā līgā.

"Ventspils" klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar jauno galveno treneri Artūru Visocki- Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./220. gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīrā FIBA Čempionu līgā, kā arī apvienotā čempionāta turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies Kaufmanis .