Hokejs
2019. gada 15. jūnijs, 14:35

Par KHL kluba Minskas "Dinamo" galveno treneri atkal kļuvis Vudkrofts

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas komandas Minskas "Dinamo" galvenā trenera amatā atgriezies kanādietis Kreigs Vudkrofts, informē vienība.

Vudkrofs, kuram ir 49 gadi, Minskas komandu vadīja 2016./17.gada sezonā, turklāt tā sasniedza izslēgšanas turnīru, tomēr cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā. Pēc tās sezonas kanādietis darbu ar Baltkrievijas klubu neturpināja, bet 2017./18.gada sezonā viņš bija Šveices augstākās līgas (NLA) vienības Ženēvas "Servette" stūrmanis.

Karjeras laikā Vudkrofts strādājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sentluisas "Blues" un Nešvilas "Predators" sistēmās, kā arī pirms kļūšanas par Minskas "Dinamo" stūrmani viņš trenēja Vācijas augstākās līgas (DEL) klubā Manehimas "Adler".

Speciālists 2016. un 2017.gadā strādāja arī Baltkrievijas izlases treneru kolektīvā.

1998.gadā Vudkroftu NHL draftā ar 134.kārtas numuru izraudzījās Čikāgas "Blackhawks" komanda, taču debiju pasaulē spēcīgākajā līgā viņš nepiedzīvoja. Kā spēlētājs Vudkrofts pārstāvēja Ziemeļamerikas, Somijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas un Šveices komandas, bet aktīvās hokejista gaitas viņš beidza 2003.gadā.

Tikmēr par vienu no Vudkrofta palīgiem kļuvis slavenais baltkrievu uzbrucējs Mihails Grabovskis, kurš nav devies laukumā jau trīs sezonas. Viņam bijusi atzīstama karjeras NHL, jo 544 spēlēs viņš iemeta 125 vārtus un veica 173 rezultatīvas piespēles.

Aizvadīto sezonu Minskas "Dinamo" komandas galvenā trenera krēslā noslēdza Andrejs Sidorenko, tomēr viņš vienību vadīt neturpinās. Tā iepriekšējā sezonā Rietumu konferencē palika vien 11.vietā 12 klubu konkurencē, no "play-off" zonas atpaliekot par 21 punktu.

Iepriekš tika ziņots, ka par Minskas "Dinamo" galveno treneri kļūs vietējais speciālists Aleksandrs Andrijevskis, tomēr abas puses neesot spējušas panākt vienošanos.