foto: Shutterstock
Traģēdija ilggadējā Krievijas hokeja izlases vārtsarga ģimenē: dēls pārgriež savai mammai rīkli
Šobrīd Maksims Sokolovs ir Sanktpēterburgas SKA vārtsargu treneris.
Sporta zvaigznes
2019. gada 14. jūnijs, 13:52

Traģēdija ilggadējā Krievijas hokeja izlases vārtsarga ģimenē: dēls pārgriež savai mammai rīkli

Jauns.lv

Ilggadējā Krievijas hokeja izlases un tādu spēcīgu klubu kā Sanktpēterburgas SKA un Omskas “Avangard” vārtsarga Maksima Sokolova ģimenē notikusi baisa traģēdija. Savās mājā brutāli noslepkavota tagadējā SKA vārtsargu trenera sieva, bet vecākais dēls Maksims Sokolovs juniors atrodas reanimācijā. Turklāt noziegumā tiek vainots viens no hokejista dēliem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Traģēdija notika 13. jūnijā privātmāju ciematā Novajā Romanovkā Ļeņingradas apgabalā. Pēc medija 47news rīcībā esošās informācijas tiek izskatītas vairākas versijas. Pēc vienas no tām 45 gadus vecajai hokeja trenera sievai uzbrucis vecākais dēls 18 gadus vecais Maksims, kurš arī ir hokeja vārtsargs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas klubā “SKA-1946”, kas ir SKA jauniešu komanda. Tikmēr cita versija liecina, ka brutālajā slepkavībā vainojams jaunākais dēls – 15 gadus vecais Arsēnijs.

Pēc vienas no versijām pārbiedētais jaunietis Arsēnijs aizskrējis uz kaimiņu māju, kur paziņojis, ka brālis ejot virsū mammai ar nazi. Kaimiņu vīrieši devās uz Sokolovu ģimenes māju, kur ieraudzījuši sievieti ar pārgrieztu rīkli un viņai blakus asiņojošu jaunu cilvēki – Maksimu, kurš nekavējoties tika hospitalizēts. Par notikušo ierosināta krimināllieta.

foto: Gatis Dieziņš/LETA
Maksims Sokolovs Krievijas izlases vārtos spēlē pret Latviju pasaules čempionātā Rīgā.

Kā vēsta vietējie izmeklētāji, aizdomās par slepkavību aizturēts 15 gadus vecais Arsēnijs, kurš ticis nopratināts kā nepilngadīgais. Viņš izmeklētājiem detalizēti izstāstījis savu versiju par notikušo. Netiek izslēgts, ka naža ievainojumus vecākajam brālim, kurš izdzīvojis un pašlaik atrodas reanimācijā, nodarījis tieši Arsēnijs. Izmeklētāju rīcībā ir ierocis un pirkstu nospiedumi, kas nodoti ekspertīzes veikšanai.

Pēc Krievijas mediju rīcībā esošās informācijas, Arsēnijs, atgriežoties mājās afekta stāvoklī, liecinieku klātbūtnē esot mēģinājis piebeigt savu brāli Maksimu, kurš iepriekš esot mēģinājis izdarīt pašnāvību.

foto: Krievijas policija
Slepkavības ierocis.

Pašlaik 47 gadus vecais Sokolovs Krievijas izlases rindās devies sešiem pasaules čempionātiem. Tostarp savas valstsvienības vārtus sargājis arī 2006. gada planētas meistarsacīkstēs, kas norisinājās Rīgā. Tāpat Sokolovs Krievijas izlases vārtus sargāja arī Turīnas olimpiskajās spēlēs. Savas profesionālās karjeras laikā viņš 14 sezonas pārstāvējis SKA vienību, bet uzspēlējis arī Omskas “Avangard”, Čeļabinskas “Traktor”, Novokuzņeckas “Metallurg”, Ņižņekamsas “Ņeftehimik”, Čerepovecas “Severstaļ”, Sanktpēterburgas VMF, Sanktpēterburgas “Izhorets” un Oļeņegorskas “Zvezda” rindās.

foto: Ieva Čīka/LETA
Maksims Sokolovs Sanktpēterburgas SKA rindās laukumā devās arī daudzās KHL spēlēs.

Arī Sanktpēterburgas klubs sociālajos tīklos pauž līdzjūtību savam trenerim grūtajā brīdī, bet no papildu komentāriem atsakās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās