foto: Edijs Pālens/LETA
Ronalds Ķēniņš varētu atgriezties NHL
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.
Hokejs
2019. gada 14. jūnijs, 10:22

Ronalds Ķēniņš varētu atgriezties NHL

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš varētu atgriezties Nacionālajā hokeja līga (NHL) un pievienoties Vinipegas "Jets" komandai, vēsta portāls "TVNET".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jets" izrādot interesi par 28 gadus vecā Ķēniņa pakalpojumiem, tāpēc latvietis, gatavojoties jaunajai sezonai, tiks uzaicināts uz komandas treniņnometni. Šajā klubā latvietis 2013.gadā piedalījās jauno talantu nometnē.

Aizvadītajā sezonā Ķēniņš spēlēja rezultatīvi Šveices augstākās līgas (NLA) komandā "Lausanne". Regulārajā čempionātā viņš 49 spēlēs guva desmit vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles, bet 12 izslēgšanas turnīra cīņās viņa kontā trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Kā vēsta "TVNET", šī gada pasaules čempionāta laikā hokejists apstiprināja, ka labprāt spēlētu šīs "Jets" sastāvā, ja saņems piedāvājumu. Viņa līgumā ar "Lausanne" ir atrunāts punkts, kas piedāvājuma gadījumā no NHL viņam neliek šķēršļus atstāt komandu Šveicē.

Ķēniņa draudzene dzīvo Kenorā, kas, braucot ar automašīnu, ir divu stundu attālumā no Vinipegas.

NHL čempionātā Ķēniņš ir aizvadījis 43 mačus Vankūveras "Canucks" sastāvā. Kopumā latvietis pasaules spēcīgākajā līgā guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās "Canucks" sistēmai par Ķēniņu nopietnu interesi izrādīja arī "Jets", taču Vankūveras komanda pirmā piedāvāja līgumsaistības.

Šogad pasaules čempionātā Slovākijā Ķēniņš septiņās spēlēs guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles.