foto: Edijs Pālens/LETA
VIDEO: IIHF pilnīgi apdala Latvijas izlases kapteiņa Laura Dārziņa šedevrus pasaules čempionātā
Grūti spriest, kāpēc Latvijas hokeja izlases kapteiņa Laura Dārziņa vārtu guvums un elegantā piespēle tikuši tik zemu novērtēti. Vismaz Latvijas Hokeja federācija Laurim piešķīra gada labākā hokejista balvu.
Hokejs
2019. gada 12. jūnijs, 10:46

VIDEO: IIHF pilnīgi apdala Latvijas izlases kapteiņa Laura Dārziņa šedevrus pasaules čempionātā

Jauns.lv

Slovākijā notikušais hokeja pasaules čempionāts noslēdzies jau labu laiku atpakaļ, bet Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) tagad publicējusi, viņuprāt, TOP 5 Latvijas valstsvienības vārtu guvumus, kas tomēr rada nelielu neizpratni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja mēģinām atcerēties iespaidīgākos mūsu hokejistu vārtus aizvadītajā pasaules čempionātā, tad lielai daļai pirmais, kas nāk prātā, ir Laura Dārziņa slaloms vairākumā pret Čehiju, kad izlases kapteinis vienatnē izrēķinājās ar četriem čehu hokejistiem un pārspēja arī vārtsargu Patriku Bartošaku. Tomēr IIHF domā citādāk un šo vārtu guvumu savā topā ierindojuši vien piektajā vietā.

Katram tiesības uz savu viedokli, taču mazliet dīvaini šķiet, ka vispār palaists garām ir vēl viens Dārziņa varoņdarbs no tieši tās pašas spēles. Lauris arī vairākumā nomānīja būtībā visus gan laukumā, esošos, gan tribīnēs, gan pie TV ekrāniem un filigrāni piespēlēja Mikam Indrašim, kuram atlika ripu ieraidīt praktiski tukšos vārtos. Miks to veiksmīgi paveica un izvirzīja mūsu hokejistus vadībā ar 1:0.

Visu cieņu pārējiem vārtu guvumiem TOP 5, bet gribas domāt, ka šai izspēlei tomēr arī bija jābūt pieciniekā.

Ceturto vietu IIHF atvēlējusi Latvijas hokeja izlases debitantam Rihardam Marenim un viņa elegantajam plaukstas metienam devītniekā mačā pret Itāliju. Trešā vieta Rūdolfa Balcera un Mika Indraša rezultatīvajai saspēlei cīņā pret Šveici. Otrā vieta Zviedrijas hokejistiem, kuri paši radīja sev problēmas, ieraidot ripu savos vārtus un dodot cerības Latvijas izlasei uz atspēlēšanos un iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Šis kuriozais vārtu guvums bija otrais solis Roberta Bukarta "hat-trickā". Visbeidzot topā pirmā vieta piešķirta arī vecākajam no brāļiem Bukartiem, kuram īpaši svarīgs pirmo vārtu guvum mačā pret Itāliju, beidzot pārspējot metienu krusu pārcietušo Andreasu Bernāru.

Visu topu varat apskatīties šeit:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās