foto: Ieva Makare/LETA
Stojanovičs pēc kaunpilnā zaudējuma slovēņiem: "Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties"
"Trūkst motivācijas, vienmēr pirmā kustība ir jāizdara trenerim, neviens neuzņemas iniciatīvu. Jāmaina ir attieksme, jo mēs prezentējam valsti un karogu," skarbs pēc mača bija Stojanovičs.
Futbols
2019. gada 11. jūnijs, 09:20

Stojanovičs pēc kaunpilnā zaudējuma slovēņiem: "Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties"

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases spēlētājiem vajag nopietni mainīt savu attieksmi, uzskata valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas futbola izlase pirmdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Daugavas stadionā ar 0:5 (0:4) kapitulēja Slovēnijai, ciešot smagāko zaudējumu pēdējo gadu laikā.

Latvijas futbolisti parādīja bezzobainu spēli, pieļaujot vairākas rupjas kļūdas un ļaujot pretiniekiem saimniekot mājinieku soda laukumā.

"Atdošanās futbolam, lepnums, smags darbs - tas ir futbols. Kvalitātei ir ļoti liela nozīme. Ja mēs salīdzinām komandas mūsu grupā, tās, protams, atšķiras. Viņi ir ātrāki, spēcīgāki un mēs no viņiem pamatīgi atpaliekam. Joprojām pieļaujam bērnišķīgas kļūdas un pretinieki mūs par to soda. Domāju mums arī paveicās, ka slovēņi nedaudz apstājās otrajā puslaikā," pēcspēles preses konferencē teica Stojanovičs.

"Tuvākajās dienās man būs tikšanās ar Latvijas Futbola federācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Runāsim par nākotni, jo tā nevar turpināties, runāsim, ko varam mainīt un kā strādāt. Es piedāvāšu savas idejas un skatījumu. Centīsimies atrast problēmu un to atrisināt. Es nekur netaisos bēgt. Ar šādu attieksmi, sastāvu un spēli mēs nevaram nākotnē cīnīties. Protams, daļa no tā arī ir mana vaina. Mums jākļūst labākiem, lai mēs nesagaidītu pretinieku ar sarkano paklāju," skaidroja treneris.

Latvijas valstsvienībā šajā mačā debitēja 19 gadus vecais pussargs Daniels Ontužāns, kurš uzaudzis Vācijā un pārstāvēja šīs valsts jaunatnes izlases.

"Viņš iznāca ar smaidu un lepnumu, ka var spēlēt Latvijas izlasē. Viņš noteikti ir Latvijas nākotne," pauda Stojanovičs.

Latvijas izlases stūrmanis uzskata, ka valstsvienībā pastāv tās pašas problēmas, kas Latvijas virslīgā.

"Trūkst motivācijas, vienmēr pirmā kustība ir jāizdara trenerim, neviens neuzņemas iniciatīvu. Jāmaina ir attieksme, jo mēs prezentējam valsti un karogu," teica Stojanovičs.

Kapteiņa pienākumi šajos mačos tika uzticēti aizsargam Kasparam Dubram.

"Kapteinis un līderis ir divas dažādas lietas. Tu vari būt kapteinis, bet tu nebūsi līderis. Pašlaik līdera nav. Mums būs arī kapteiņa maiņa. Uz nākamajām spēlēm mēģināsim piesaistīt jaunos spēlētājus, kuriem ir degsme spēlēt," atklāja Stojanovičs.

"Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties," atzīmēja Slovēnijā augušais serbu speciālists. "Šeit Latvijā līdzjutēji ir laipni, viņi cer un atbalsta komandu. Aplaudē pat par iespēju - sitienu pa vārtiem. Vēlos atvainoties faniem un jauniem spēlētājiem, kuri skatās uz izlasi un joprojām cer uz uzvaru, bet mēs nespējam viņus iedvesmot. Mēs esam pievīluši fanus un nezinu, kā to paskaidrot. Cerēsim uz labākiem laikiem nākotnē, bet sākums nebūs viegls, to es zinu pavisam noteikti."

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Matježs Keks uzsvēra, ka izlase bieži negūstot piecus vārtus, jo īpaši izbraukumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas Futbola federācija prezentē valstsvienības jauno logo un formas

Latvijas Futbola federācija (LFF) trešdien prezentēja valstsvienības jauno logo, formas un talismanu vilka veidolā.

gallery icon
49

"Lieliska uzvara un sezonas noslēgums. Pēc pirmajām četrām spēlēm mēs zinām, kā spēlēt, un ko varu sagaidīt no spēlētajiem. Komandā bija daudz paškritikas pēc spēles ar Austriju. Ļoti rūpīgi gatavojāmies pret Latviju, bet mums vēl ir pie kā piestrādāt un attīstīties. Septembrī mājās uzņemsim Poliju un Izraēlu, pagaidām puiši var atpūsties un labi pavadīt brīvdienas," stāstīja Keks.

"Katra spēle ir jauns izaicinājums, un treneru maiņa noteikti ietekmē komandu, taču vēlu viņiem veiksmi turpmākās spēlēs," Latvijas izlases sniegumu komentēja Keks, kuru savulaik pie Slovēnijas valstsvienības stūres nomainīja tieši Stojanovičs.

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi jau 12 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

G apakšgrupā pēc četrām spēlēm ar 12 punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, sešus punktus iekrājusi Austrija, pieci punkti ir Slovēnijai, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.