Hokejs
2019. gada 6. jūnijs, 13:41

Gints Meija turpinās spēlēt Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pagarinājusi līgumu ar uzbrucēju Gintu Meiju, ziņo klubs.

31 gadu vecais Meija Rīgas komandas sastāvā aizvadījis visas 11 KHL sezonas.

Aizvadītajā KHL sezonā uzbrucējs piedalījās 51 regulārā čempionāta spēlē, atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem, veica piecas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 32 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -14, bloķēja 17 pretinieku metienus, izpildīja 45 spēka paņēmienus, 11 reizes pretinieki pret viņu pārkāpa noteikumus, vidēji laukumā pavadot nepilnas 16 minūtes.

Meija savā KHL karjerā laukumā bijis 484 spēlēs, kurās guvis 44 vārtus un veicis 62 rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās "Dinamo" komandai Meija pavadīja vienu sezonu "Rīga 2000" sastāvā. Karjeras laikā viņš spēlējis tikai Latvijā.

Meija pārstāvējis Latvijas izlasi deviņos pasaules čempionātos, kā arī piedalījies 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Šajā pavasarī Rīgas "Dinamo" papildinājās ar trim zviedriem - Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu, uzbrucēju Dāvidu Ulstremu un aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons, kā arī noslēgts līgums ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu. Tāpat klubs paziņojis par līgumu pagarināšanu ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, aizsargiem Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu un Andri Džeriņu.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.