foto: AP/Scanpix
37 gadu vecumā karjeru beidz slavenais čehu hokejists Erats
Hokejs
2019. gada 30. maijs, 18:45

37 gadu vecumā karjeru beidz slavenais čehu hokejists Erats

Jauns.lv / LETA

Ilggadējais Čehijas hokeja izlases uzbrucējs Martins Erats paziņojis par savas karjeras beigām, ziņo čehu medijs "Sport".

Erats pēdējās trīs sezonas aizvadīja pašmāju augstākās līgas Brno pilsētas klubā "Comet". Komandai viņš pievienojās 2015.gadā un divas sezonas pēc kārtas palīdzēja vienībai izcīnīt čempiontitulu. Tikmēr šogad komanda apstājās pusfinālā.

Pieredzējušais uzbrucējs kopš atgriešanās Čehijā ir darbojies arī kā treneris, strādājot ar jauniešu vecuma komandām, tāpēc tiek mēļots, ka viņš pēc karjeras beigām hokeju pavisam nepametīs un ieņems trenera amatu.

Čehu uzbrucējs, kuram nu jau ir 37 gadi, 1999.gadā tika draftēts Nacionālajā hokeja līgā (NHL) septītajā kārtā ar 191.numuru. Hokeja mekā čehs noturējās 15 gadus, kuru laikā pārstāvēja Nešvilas "Predators", Vašingtonas "Capitals" un Arizonas "Coyotes" vienības.

2015./2016.gada sezonā viņš pameta Ziemeļameriku, lai vienu sezonu aizvadītu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Omskas "Avangard", bet nākamos trīs gadus Erats pavadīja Brno komandā.

NHL regulārajā čempionātā čehu uzbrucējs aizvadīja 881 spēli, kurās izcēlās ar 545 rezultativitātes punktiem (176+369), bet izslēgšanās spēlēs viņa kontā ir 50 spēles, kurās iekrāti 23 punkti (8+15).

Čehijas izlases rindās Erats piedalījās četros pasaules čempionātos un četrās olimpiskajās spēlēs. Veiksmīgākā viņam bija 2006.gada Olimpiāde, kad Čehija izcīnīja bronzu, savukārt pasaules čempionātos viņš valstsvienības kreklā izcīnīja pa vienai sudraba un bronzas medaļai.

Zīmīgi, ka pasaules čempionāta sudraba godalgu Erats izcīnīja 2006.gadā, kad meistarsacīkstes norisinājās Rīgā.