foto: Ekrānuzņēmums
Garpenlovs oficiāli apstiprināts Zviedrijas hokeja izlases galvenā trenera amatā
51 gadu vecais Juhans Garpenlovs kļuvis par Zviedrijas hokeja izlases galveno treneri.
Hokejs
2019. gada 30. maijs, 09:18

Garpenlovs oficiāli apstiprināts Zviedrijas hokeja izlases galvenā trenera amatā

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas hokeja izlases grožus ar nākamo sezonu pārņems vietējais speciālists Juhans Garpenlovs, oficiāli paziņojusi Zviedrijas Hokeja federācija.

Par to, ka Garpenlovs pārņems amatu no Rikarda Grenborga, tika ziņots jau septembrī, bet tagad 51 gadu vecais speciālists oficiāli apstiprināts jaunajā darbā.

Garpenlovs, kuram ir liela hokejista pieredze, tostarp desmit nospēlētas sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), iepriekšējos trīs gadu pēc kārtas bija Grenborga asistents.

Zviedrijas izlase pērn otro gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempioni, abus titulus izcīnot Grēnborja vadībā, kuram viens no asistentiem bija Garpenlovs. Šogad gan titulu neizdevās aizstāvēt, ceturtdaļfinālā ciešot zaudējumu nākamajai čempionei Somijai.

Hokejista karjeras laikā Garpenlovs 1991. un 1992.gadā kļuva par pasaules čempionu. Tāpat viņš ir trīskārtējs Zviedrijas čempions, bet NHL karjeru sāka 1990.gadā Detroitas "Red Wings" komandā, pēc tam pārceļoties uz Sanhosē "Sharks" vienību, kur bija Artūra Irbes un Sanda Ozoliņa komandas biedrs.

Spēlētāja karjeru Garpenlovs noslēdza 2001.gadā, pēc tam kļūstot par treneri. Tiesa, līdz šim viņš ne reizi nebija pildījis galvenā trenera pienākumus.

Savukārt Grēnborjs ar nākamo sezonu vadīs Šveices augstākās līgas komandu Cīrihes "Lions".