foto: REUTERS/SCANPIX
Čehijas un Somijas hokejistiem "sausās" uzvaras pār grupu pastarītēm
Čehijas hokejisti priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2019. gada 17. maijs, 23:48

Čehijas un Somijas hokejistiem "sausās" uzvaras pār grupu pastarītēm

Jauns.lv / LETA

Čehijas un Somijas hokeja izlases piektdien Slovākijā svinēja uzvaras savās piektajās pasaules čempionāta spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čehija B apakšgrupas spēlē Bratislavā ar 8:0 (1:0, 4:0, 3:0) pārspēja Itāliju, kurai piecos mačos bilance ir 0:38.

Čehiem divus vārtus guva Dmitrijs Jaškins un Mihals Frolīks, bet pa reizei izcēlās Radko Gudass, Milans Gulašs, Jans Kovāržs un Dominiks Simons. Frolīkam šajā mačā bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Čehu vārtsargs Pavels Francouzs atvairīja visas 15 pretinieku mestās ripas.

Kā vēstīts, pirms tam Norvēģija B apakšgrupas duelī ar 5:3 (1:0, 1:1, 3:2) pārspēja Austriju, kas čempionātu turpina bez izcīnītiem punktiem.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, 12 punktus piecās cīņās guvusi Čehija, bet deviņi punkti ir Zviedrijai. Sešus punktus iekrājusi Latvija, savukārt aiz pirmā piecinieka ar trim punktiem ir Norvēģija, bet pie punktiem nav tikušas Austrija un Itālija.

Tikmēr Somija A apakšgrupā Košicē ar 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) uzveica Lielbritāniju.

Somiem precīzi meta Toni Rajala, Joels Kiviranta, Ate Ohtomā, Kristians Kūsela un Miko Lehtonens.

Somu vārtsargs Jussi Olinoura apturēja visus 11 britu centienus gūt vārtus.

Jau ziņots, ka pirms tam A apakšgrupā Slovākija Košicē ar 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) guva virsroku pār Franciju, kas arī cīnās bez uzvarām.

A grupas kopvērtējumā līdere ar 13 punktiem piecos dueļos ir Somija, tālāk ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četros mačos seko Vācija, bet deviņi punkti ir Kanādas kontā, kamēr ceturtā ar astoņiem punktiem ir ASV. Piekto vietu ar sešiem punktiem ieņem Slovākija, sestā ar pieciem punktiem ir Dānija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās