foto: REUTERS/SCANPIX
Zviedrijas hokejisti sarūpē Itālijai vēl vienu sakāvi
Hokejs
2019. gada 12. maijs, 20:51

Zviedrijas hokejisti sarūpē Itālijai vēl vienu sakāvi

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas hokeja izlase svētdien Bratislavā svinēja graujošu uzvaru pasaules čempionāta augstākās divīzijas mačā. Zviedrija B apakšgrupas cīņā ar 8:0 (1:0, 1:0, 6:0) sagrāva Itāliju, kurai pēc diviem mačiem ir bilance 0:9.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sešus no astoņiem vārtiem zviedri guva trešajā periodā. Pasaules čempioniem ar "hat-trick" izcēlās Antons Landers, divi vārti bija Patrikam Hērnkvistam, bet pa reizei izcēlās Viljams Nīlanders, Oskars Lindbloms un Markuss Krīgers.

Zviedrijas izlases vārtsargs Henriks Lundkvists šajā mačā atvairīja visas 13 pretinieku mestās ripas, kamēr paši zviedri pa Itālijas vārtiem meta 58 reizes.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Krievija ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pārspēja Austriju, kas vakar cieta neveiksmi arī pret Latviju.

B grupas kopvērtējumā Krievija un Čehijai ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Šveice, Latvija un Zviedrija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Tikmēr Vācija Košicē A apakšgrupas duelī ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzveica Dāniju.

Vāciešiem vārtus guva Matiass Plahta un Frederiks Tifels, bet dāņiem izcēlās Matiass Bau Hansens.

Pirms tam šajā grupā ASV ar 7:1 (3:0, 2:0, 2:1) guva virsroku pār Franciju.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderēm Somijai un Vācijai ir seši punkti divos mačos, kamēr ar trim punktiem seko Slovākija un ASV. Pie diviem punktiem tikusi Dānija, bet viens punkts ir Francijai. Savukārt bez punktiem pašlaik ir Lielbritānija un Kanāda.

Katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr abas vājākās vienības atstās elites divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās